Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mi lenne a megoldás mennyi...

Mi lenne a megoldás mennyi áramot vesz fel?

Figyelt kérdés

Szóval voltak nálam a titászok csinálni a karóról be jövő áram zsinórt mivel régi volt és cserélni kellett.

Ők mondták hogy 16-os a villanyórám.Inenn tudom.

Mivel két konnektor van a házban így rá kényszerülök arra hogy egy konnektorról több mindent üzemeljek.

Így most egy konnektorról használnom a hűtő szekrényt mosógépet (amikor mosok ) a mikrot,ha kaját melegítek

A WiFi routert,az internet táp csatlakozását,a monitort,az erősítőt,a számítógép házat,+ van amikor telefont töltök még.

Azért van ennyi minden mivel a szobámban nincs konnektor ezért a konyhából van hosszabítóval be húzva az áram.

Eddig nem volt probléma vele már vagy 2 éve így használom.

A kérdés az hogy ha egy nagyobb pcét rá kötök el fogja e még bírni?

A mostani pc 500wattos táppal megy 850wattosra cserélném.

A monitor valami 40 max 50wattot fogyaszt.

Erősítő se sokat egy régi Videoton erősítő szerintem az is 50 Watt körül lehet.

WiFi Router,internet táp mennyi lehet kB 30 Watt együtt.

Telefon töltő 15 Watt kB

Mikro az nem tom 500-600 Watt egy sima átlagos mikro

A hűtő és a mosógép ami régi fajta ezért biztos sok áramot vesz fel ha melegíti a vizet.

Hűtő,mosógép együtt mennyi lehet 1500-1800 Watt?

2 hosszabbító egymásba van dugva úgy üzemel.

Egy sima mezei hosszabbító mennyit bír el? Az a fehér piros kapcsolós amit bármelyik boltban be lehet szerezni.

Az ki van szabva mennyire lehet el húzni a konnektorról ez befolyásol valamit olyan 8,9 méter lehet a két hosszabbító együtt.

Vagy gondoltam arra is hogy csináltatok egy konnektort a szobámba de nem tudom megoldható e egyáltalán megy hogy mennyibe kerülne a ki alakítsa.

2023. márc. 22. 03:34
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem vagyok villanyszerelő, de szerintem óvatosan megoldható. A hosszabbítókra rá van írva, mennyit bírnak el (összesen, nem aljzatonként értendő). Nem kell mindent egyszerre használni. Vehetsz vagy kérhetsz kölcsön fogyasztásmérőt.
2023. márc. 22. 06:39
 2/9 Morzsi007 ***** válasza:

Egyszerre azért mindent ne használj.

Pl a PC-d, ha minden ugyanaz maradt, kivéve a táp, az kb nem fog több áramot felvenni, ugyanannyival megelégszik.

Ahogy írta az első, a hosszabbítókon fel van tüntetve, mit bírnak nagyvonalakban. Ha régebbi ház, ott legtöbbször a kötéseknél szokott gond lenni, (gyakrabban a nulla vezetékkel), ha nagyobb áram folyik át rajtuk huzamosabb ideig. Ha laza, felmelegednek és összeolvadhatnak a szigetelések. Ha van rá mód, a dobozokban a kötéseket wago-s megoldásra cserélni.

2023. márc. 22. 07:01
 3/9 anonim ***** válasza:
Inkább a falban lévő ótvar vezetékekkel lesz gond sztem...
2023. márc. 22. 07:46
 4/9 A kérdező kommentje:

Újra húzni lehetne a vezetéket az elég lenne?

Anno másik háznál is ótvar vezeték volt Újra huzattam és úgy használtam a pcét.

Ahhoz nem kell falat bontani ugye?

Anno nem kellett

Igen ezt a fogyasztás mérő dolgot már gondoltam veszek

2023. márc. 22. 08:29
 5/9 A kérdező kommentje:
Morzsi pont ez az hogy pc csere lesz ezért az újat nem szeretném le füstölni
2023. márc. 22. 08:31
 6/9 Morzsi007 ***** válasza:

Szerintem nem a PC a legnagyobb fogyasztó a házban. Azzal nem lesz gond.

Ha régi alu vezetékek vannak át lehet húzni, de első körben, ha nem akarsz annyit bajlódni, a kötéseket cseréld le ahogy írtam. Mag az alu vezetékkel nem szokott gond lenni, ha 2,5mm2-esek, csak a kötődobozokban a kötéseknél, ha meglazul és melegszik 30-50 éves szerelésnél. Ha ennél vékonyabb, akkor cseréld le azt is.

2023. márc. 22. 10:22
 7/9 anonim ***** válasza:

Hú de hosszú...

A helyzet ismerős, 10 évig laktam egy albérletben ahol 1 konnektor volt a szobában, onnan ment minden is. Akvárium, számítógép, tv, stb stb. A számítógép nem vesz fel annyit amennyi a tápra van írva! Egy átlag számítógép alapon kb 30-60W-ot fogyaszt. Ha küldöd neki valami játékkal, akkor sem fog 300-400W-nál többet fogyasztani monitorral együtt. Kérdés milyen proci meg videókártyád van?

Tehát a szobában a felsorolt dolgok mehetnek egy konnektorról.

A többi fogyasztónál figyelni kell. A moszógép akkor fogyaszt sokat amikor fűti a vizet. Ha csak a motor megy (öblités, centrizés) akkor sokkal kevesebbet. Tehát amig a melegvízes mosás megy, addig ne használj más nagyobb fogyasztót (vízforraló, mikrosütő) és nem lesz gond.

A konnektorokat nézesd meg egy hozzáértővel és a legjobb lenne lecseréltetni. Minél öregebb egy konnektor, annál jobban hajlamos tönkretenni a hosszabbítókat, melegszik, stb. Legyenek lecserélve, az filléres tétel.

Ha a vezetékek nagyon régiek, akkor érdemes elgondolkodni az újrahúzáson. A legolcsóbb megoldás ha falon kívül, kábelcsatornával van megoldva. Nem kell vésni rombolni. Nem a legszebb, de olcsó és legalább nem fog kigyulladni a falban a régi vezeték.

Hosszabító:

Ne a 990 forointos teszkóst vedd meg!! Azokra csak rá van írva a 8-10-16A, de biztos, hogy hosszú távon nem tudják.

Jó minőségű hosszabbítót kell venni villamossági boltban. Ipari használatra valót. Az nem fog tönkremenni mostanában.

2023. márc. 22. 10:34
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2023. márc. 22. 11:40
 9/9 anonim válasza:

Azért az óra alatti dobozból VILLANYSZERELŐ segítségével kihúzhatnál egy vezetéket a szobádba, kábelcsatornába szerelve.

A hosszabbítóval nem lesz gond, tartósan egyszerre úgyse megy minden, ha meg túlterheled a 16 A kismegszakító úgyis lecsap.

A régi, 1000+ éves vezetékben nem bíznék, azt jó lenne kikerülni, nehogy tűz legyen belőle.

2023. márc. 23. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!