Egy fali ventilátoros fűtőtestet van aki javít?
Ilyenem van már 1 éve, sajnos tegnap tönkre ment benne a tangenciális ventilátor...
Nagyon jól fűtött, egy olajradiátorral kiegészítve a szobát kifűtötte a legnagyobb hidegekben is.
Szétszedtem, ehhez hasonló ventilátor van benne:
Gondolom a ventilátor tekercselése adhatta meg magát, mert ugyan vmennyire megy a ventilátor, de nem pörög fel teljesen csak nyikorogva megy kicsit, olyan mint mikor vmi csapágyas.
Vhogy egy ilyen ventilátort vagy ilyen berendezést lehet javítani, javíttatni? Foglalkozik vki ilyesmivel?
"Gondolom a ventilátor tekercselése adhatta meg magát,"
A tekercs miatt vagy megy, vagy nem. Ez éppen megy.
" mert ugyan vmennyire megy a ventilátor, de nem pörög fel teljesen csak nyikorogva megy kicsit, olyan mint mikor vmi csapágyas."
Ebben siklócsapágy van. De a tengely, meg a forgórész tud korrodálni, a rozsda és a kopadék érdekes dolgokat művel.
WD-40-et neki.
Amúgy nyaranta gyakran hoznak az ismerősök ventilátoros cuccokat, ahol a persely megszorul. Fúrószárral szoktam megjáratni a perselyt, csak éppen annyira hogy ne szoruljon, a bronzperselynek jobb mint a kenés, szárazon az igazi.
"Száraz környezetben van... így is tud korrodálni?"
Hogy egy viszonylag ismertebb példát mondjak a fórumok világából, a PC-ventilátorok sem nedvesség miatt szoktak berágódni, de azok is jól helyrehozhatók egy kis kenéssel.
Kicsit magasabb szint, amikor valaki előbb szétszedi és tisztítja, de nyilván egy szakmabeli is választja sokszor a gyorsabb, egyszerűbb utat.
Meg WD 40-tem a ventilátor tekercselését és működik! :)
Úgy nyomja mint mikor megvettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!