1/8 anonim válasza:
Belerakod a kalibráló oldatba bekapcsolva és addig tekergeted a csavarját amíg nem mutat annyit, mint amennyi a kalibráló folyadék pH értéke. Idővel a csavar kilazul, akkor hiába állítod be.
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2023. márc. 16. 17:59
3/8 anonim válasza:
Sok sikert hozzá! Nekem is volt ilyen, de ugye két kalibráló folyadékban kellene beállítani, csak ha az egyikben jó volt,akkor a másikban nem. Inkább vettem egy Adwa-t
4/8 A kérdező kommentje:
Velem is így történt ma. Nagyon idegesítő volt, de nagyjából jó lett.
2023. márc. 17. 18:05
5/8 anonim válasza:
Megsúgom, hogy a tesztcsík sokkal megbízhatóbb, ha nem kell tizedre pontos PH érték.
6/8 anonim válasza:
#5 Ki mire használja, mert pl egy akváriumnál kicsit pazarló a tesztcsíkozás 😉, és egy high-tech aki esetén sokat el lehetne használni mire az belövi az ember a CO2 adagolást, ott meg kell a tized pontos érték.
7/8 anonim válasza:
Csak éppen ezek az ezer forintos PH mérők akkorát tévednek, hogy a tizedesérték leolvashatatlan róluk. Amelyiket kalibrálni sem lehet normálisat, mint a kérdésben szereplőt, annál még a tízes érték is kérdéses, hogy vajon mennyire pontos. Akkor mivel vagyok előrrébb? 1000 Ft.-ért valami 80 darab tesztcsíkot hozzám vágnak. Igaz, hogy környezetszennyezőbb megoldás, de laborokban sem véletlenül használnak inkább tesztcsíkot, amikor nem kell nagyon pontos eredmény. A drága PH mérőkkel meg az a baj, hogy az ember megveszi, használja egyszer-kétszer egy évben és csak áll a szekrényben. Kb. ott tartunk, hogy amennyiből az egy-egy alkalomhoz bekalibrálja, abból kb. 30-40 tesztcsíkot megvesz a fenti árakkal számolva.
8/8 anonim válasza:
"A drága PH mérőkkel meg az a baj, hogy az ember megveszi, használja egyszer-kétszer egy évben és csak áll a szekrényben"
Én az akváriumnál napi több mérést szoktam végezni. Ez nem medence, aminél csak nyáron kell a műszer 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!