A porszívót miért mindegy, hogyan dugjuk be a konnektorba?
#14: nem vezetett meg. Pontosan tudta mit cseszett el, csak nem akarta kijavítani. Én is pontosan tudtam. Úgy forrasztotta be a kommutátorokra a tekercs kivezetéseket, mintha a szokásos módon, vízszintesen lennének a szénkefék a gép álló helyzetében. Csakhogy, mivel itt az irányváltást a szénkefék elforgatásával oldották meg, 25 fokkal el kellett volna tolni a tekercsvégek beforrasztását. Ezt írod:
"Egy forgórész tekercselési adatai ill, tekercselési technikája attól nem változik meg, hogy történetesen hová van állítva a szénkefe. Ha nem szúr volna el valamit a szaki akkor annak rendesen működnie kellett volna a kefék helyes beállítása után. Ha csak a forgórészt hozod el a zsebeben és azt sem mondod meg mibe való akkor is illett volna jól megtekercselni a lebontott tekercselés és kommutátor db-szám alapján."
Legközelebb, ha csak TIT-szintű sejtéseid vannak valódi tudás helyett valaminek a működéséről, ne akard megmagyarázni azt, amit te magad sem értesz, mert csúnyán beéghetsz, mint most, amint a pontszámod is jelzi.
Azt cseszte el, hogy csak levágta a régi tekercselést, mert fel sem merült benne, hogy al van tolva a bekötés 45 fokkal, mert ilyen gépet még nem látott.
"Úgy forrasztotta be a kommutátorokra a tekercs kivezetéseket, mintha a szokásos módon, vízszintesen lennének a szénkefék a gép álló helyzetében."
Nem is a "vízszintességről" szól ez, ami egyébként is relatív (a vízhez képest?). Tegyük fel, a kefék vízszintesen állnak, ekkor legyen pozitív a bal, negatív a jobb. Kapunk egy adott É-D mágneses pólust. Ezt most nem tudnám megmondani, hogyan szokott lenni, de legyen felül Észak, alul Dél.
Ehhez képest az állórész mágnesének is van valamilyen póluspozíciója.
Esetedben viszont a kommutátor bekötését el kellett volna tolni, hogy az állórész mágnese és a forgórész pólusa megfelelő pozícióba álljon.
Egyébként a mágnesen nem lehetett volna fordítani, szerelni?
"de miért is erőltetnek egy eltolt bekötésű forgórészt, amikor egyszerűbb a mágnest gyárilag úgy pozicionálni, hogy inkább az álljon a célnak megfelelően?"
Hát, tudod, egy valamikor gyártó agyába próbálni belehelyezkedni teljesen felesleges erőfeszítés. Hasonló gyártmányok vannak másféle kefehíd elhelyezkedéssel és eltolással. Ez az élet már csak ilyen, hogy a múltra hiába tekintesz agresszív kismalacként, az nem fog a kedvedre változgatni.
28: Tiszteletlen szemtelenkedésre semmi szükség, nem vagyok a kishaverod, valószínűleg idősebb is vagyok tőled, több évtizednyi szakmai tapasztalattal elektronikai és erősáramú téren is, vállalkozóként, akinek senki nem parancsol és így nem beszélhet velem.
De mindegy, ezt a témát még követtem kíváncsiságból, több arcátlanságot nem tűrök el, tehát amúgy is lépni akartam az oldalról.
Majd pár évenként megint idetévedek, de minek...
Jó szórakozást egymással!
Nyugodtan kitilthat az is, aki ki akar tiltani, nem számít.
Elnézést, hogy 10, 13, 17, 24, 25, 26-os beírásokkal próbáltam támogatni a ezt az oldalt és a kérdezőket, plusz utóbbi napokban még tucatnyi szakmai hozzászólással, de itt a példa, itt nem lehet kulturáltan fórumozni.
Nem baj, most egy ideig nem is fog előfordulni, nekem erre a bosszankodásra, trollokra semmi szükségem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!