Mondhatja ezt egy szerelő, aki garanciális hiba miatt
jött ki?
Figyelt kérdés
Elromlott a mosógépem garanciális időn belül. Küldtek szerelőt, aki megvizsgálta, és azt mondta, hogy ha nem tudja helyben szétszedni, akkor neki nem kötelessége elszállítani az emeletről.
Mondhatja. A szerelőt a szerviz küldi ki és jellemzően egy szerződéses alvállalkozó.
2023. jan. 17. 18:11
4/8 anonim válasza:
Akkor be kell jelenteni a gyártó képviseleténél, hogy a szerződéses szervize nem teljesíti a jogszabályi követelményeket. Ha nem intézkednek gyorsan, akkor a fogyasztóvédelemnél is (lehet, hogy már nem így hívják).
2023. jan. 17. 20:03
5/8 Salx Narval válasza:
Én is jártam már meg a garanciát vállaló szerelővel. Mondjuk ez még ki sem jött csak ígérgetett.:D Nekem a gyártó többszöri megkeresés után azt ajánlotta fel kompromisszumként, hogy javíttassam meg valakivel privát úton a készüléket, kerül amibe kerül csak kérjek számlát mindenről és ők majd átutalják nekem a pénzt. Röhej ez az egész garanciális mizéria.
2023. jan. 18. 07:29
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
#4: teljesen biztos vagy benne, hogy jogszabályi kötelezettsége elszállítani? Mondjuk biztosabbat is megtudhatok, ha megkérdezem kifejezetten az adott gyártót, aki kiküldte őket.
2023. jan. 18. 11:51
7/8 anonim válasza:
51/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet
az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
6. § (1) A rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket - a járművek kivételével - az üzemeltetés helyén kell megjavítani.
(2) * Ha a kijavítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a vállalkozás, vagy - a javítószolgálatnál közvetlenül érvényesített kijavítás iránti igény esetén - a javítószolgálat gondoskodik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!