Mennyire megbízható márka a Gorenje, azon belül is a turmixgépeik?
Szeretnék venni egy turmixgépet, kinéztem egy Gorenjét: [link]
Árban is viszonylag jó. A hasonló tudású gépek mind drágábbak,nem is kevéssel.
Emiatt egy kicsit gyanús, hogy talán nem olyan minőségi. Nem szeretném, hogy hamar bekrepáljon.
Volt korábban egy Ufesa turmixgépem, de hamar tönkrement a motorja.
Sosem volt még itthon egyetlen Gorenje termék sem, de nem is hiányzik, mi valahogy ótzkodunk ettől a márkától! Nemrég néztem a neten egy Gorenje eszpresszó kávéfőzőt - jól néz ki, meg specifikusan is szuper, gyakorlat alapján viszont eléggé rossz vélemények vannak róla!
Nekünk 4 hónapja ment tönkre a turmixgépünk, ami Clatronic volt, pedig német márka, és alig tízszer volt csak használva! A Clatronic mikrónk 14 évig jó volt, az miatt bíztunk a márkában, de turmixban közel sem volt olyan jó! Szóval ha turmixban egy “alsópolcos” német márka ilyen, akkor egy szlovéntől (Gorenje) annyit se várnék!
Szerintem a Bosch még mindig az egyik legjobb minőségű és legmegbízhatóbb márka! Bár nem a legolcsóbb, de azért nem is megfizethetetlen, és az legalább tutira hosszú évekig ki fog szolgálni! Mi sem akarunk olyan méregdrága gépet, ezt néztük ki:
Nem szeretnék a műanyagba forró, meleg cuccokat rakni. Hiába BPA mentesek már ezek a dolgok, ki tudja simán kioldódhat belőle más káros anyag is. Meg az sem túl bizalomgerjesztő, hogy jó pár használat után homályosak, karcosak lesznek ezek a műanyagok.
Persze lehet szó kompromisszumról, de ha van rá mód inkább az üveget választanám.
Szoktam tésztához bab, lencsekrémeket készíteni. Megfőzöm a babot, lencsét és turmixolom. Nincs időm megvárni amíg kihűl, és turmixgéppel jobb állagot lehet elérni mint botmixerrel.
A fagyasztott gyümölcs meg megkarcolja a műanyagot sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!