Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Szerintetek mi az oka, hogy...

Szerintetek mi az oka, hogy eltűntek a kávédarálók a boltok előteréből?

Figyelt kérdés
[link]

2022. dec. 28. 15:50
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
76%
Jaja, amit 10 írt. Amit megiszok, azt majd inkább a sajátomba rakom. Másrészt mégis mi a tök értelme van ott helyben ledarálni. Akkor vehetek eleve őröltet is.
2022. dec. 28. 17:16
 12/25 anonim ***** válasza:
88%

Nincs már rá igény. Ahogy előttem is írták, van ezerféle kávé: instant, alukapszulás, műanyag kapszulás, újratölthető kapszula, vákuumcsomagolt őrölt, 3 az 1-ben, párnás - ja, meg pörkölt szemeskávé is, ha valaki arra vágyik. Akinek csak az a lényeg, hogy gyorsan jöjjön már le a kávé és hörpintse fel, hogy ébren maradjon, az vesz valamilyen egyszerűen kezelhetőt, aki pedig szemesre vágyik, az szemeset vesz és megőrli otthon. Vagy betölti a hiper-szuper darálós kávégépébe.

30-40 éve az instant kávét éppen csak megismertük a Ricoréval (ekkor alakult ki a "neszkávé" megnevezés, amitől a mai napig feláll a hátamon a szőr), az őrölt kávéból nem volt még vákuumcsomagolt, pár nap alatt a boltban elvesztette az erejét, úgyhogy nagyrészt mindenki szemeset vett, de azt nem nagyon lehetett betölteni a fosbarna Szarvasi kávéfőzőbe vagy a kotyogóba (mindig kilövésre kész, mint a szovjet ICBM-ek). Úgyhogy gyorsan megdarálta ott, a boltban az a pár dekát, amit vett, az pont elfogyott addigra, mire kiment volna az aromája és lehetett menni következő héten az új adagért, hogy apa ne aludjon el a melóba'.

No meg manapság másak a higiénai elvárások, mint akkoriban, most már sokan nem szívesen darálnák a kávéjukat abban a darálóban, amibe pár perccel korábban még a mindenféle egzotikus betegséget hordozó Kolompár Dzsesszika kapaszkodott, miközben próbálta a kis Kevinkét meg Rikárdót egyszerre öltöztetni, mer' vótak mán benn a városba' bevásáróni, meggyött a családi, osztán épp vót píz.

2022. dec. 28. 17:18
 13/25 NTBS ***** válasza:
77%
Nincs rá szükség. Illetve a kényelem.
2022. dec. 28. 17:20
 14/25 anonim ***** válasza:
79%
Nemrég vettem az Aldiba 6000 körül volt az ára.
2022. dec. 28. 17:26
 15/25 anonim ***** válasza:
79%
#12 Nem érzel egy kis ellentmondást a Ristoré vs Nescafé témában...? Nem lehet, hogy az utóbbit már régen lehetett kapni, mire megjelent az előbbi (kávépótlék)?
2022. dec. 28. 17:34
 16/25 anonim ***** válasza:
84%
Amikor gyerök vótam - 1980-as évek, akkor nem is voltak még vákuumos csomagolású őrölt kávék. És sokaknak otthon nem volt dárálója. Nekünk is csak egy ócska gépünk volt, de anyám abban inkább csak a mákot darálta a süteményekhez. Tegyük hozzá, hogy nagyon nem voltek ellátva annó a háztartások annyiféle elektronos berendezéssel mint manapság.
2022. dec. 28. 17:44
 17/25 anonim ***** válasza:
79%

Az Árukeresőn 14 oldalnyi kávédaráló van. Ár szerint rendezve középtájon 40 ezres gépek vannak. Van 4 ezer Ft-ért is, de azért nyilván van némi különbség... Cikkekben is komolyabbat javasolnak. Ezt azoknak írom, akik lepontoztak.

[link]

2022. dec. 28. 18:09
 18/25 anonim ***** válasza:
Nincs ott ellentmondás. A Ricoré volt az első elérhető instant kávé, utána jött a Nescafé, abból lett a "neszkávé", ami a mai napig kitart, bizonyos vidékeken 30 év után is így hívnak minden instant kávét, akkor is, ha nem a Nestlé gyártja. De az tény, hogy a Nescafé jobban elterjedt itthon, mert egy fokkal jobban fogyasztható volt, mint a Ricoré. Igaz, én egyiket sem szeretem, de ez az én bajom.
2022. dec. 28. 19:37
 19/25 A kérdező kommentje:
18: Én sem. Bármelyik nem előreőröltet, vagy a nagy kávévilágmárkák (Jacobs, Illy, Merido, Eduscho, Omnia stb. stb.) bármelyik őröltjét jobban
2022. dec. 28. 20:07
 20/25 anonim ***** válasza:
67%
Nem biztos, hogy a Nescafé a legjobb instant kávé, főleg a Classic vagy a Brasero, ezeket nem az Illyvel kell összehasonlítani.
2022. dec. 28. 21:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!