Honnan tudom, hogy egy mosógép csapágyas-e?
Nyáron vettünk egy nagyon szép használt mosógépet. Pár hónap után elkezdett elviselhetetlenül kopogni és ugrálni, minden szerelő azt mondta, hogy az egész dobot cserélni kéne, valószínűleg a dobcsillag törött. Ezért vettünk egy másikat, de ez is hasonlóakat produkál, bár azért közel sem olyan hangos.
Elvégeztem a tesztet, hogy a dob nem válik el az üsttől (a réginél sem), mégis amikor öblítésnél elkezd gyorsabban forogni, sokszor kopog, aztán ahogy felgyorsul, úgy elmúlik. A videón látható mozgás és hangok a tartományon belül van, vagy ez is az előzőhöz hasonló kezdődő probléma?
Laikusként: szerintem ami a videón van az normális.
Nekünk az egyik csapágy tönkrement (felültöltős), az sokkal hangosabb lett, mint előtte.
igy nehez megmondani mert ez eléggé privitiv szénkefés motor + ekszij hajtás hangjának tűnik, szüleim samsungja is ilyen hangot adott ki.
Ha kikapcsolt állapotban a dobot megforgatod és morog, akkor akkor csapágyhibás.. Szerintem ez még nem az.
A csapágy hiba csak akkro gond ha olyan gépet veszel ami nem javítható, különben csapágy boltban tomítés plusz 2 csapágy az kb 2500 forint, és 1.5 óra munka kényelmesen azt megint jó 5-8 évig..
A videó nem létezik, elérhetetlen. A lényeg hogy előltöltős gépeknél a dobcsillagon van a mechanikai terhelés jelentős része. Ez egy 3 ágú tartókonzol, amiből egy szokott eltörni. Ilyenkor a másik 2 még forgatja a dobot, de jellegzetes kopogó hangot hallat. A kopogás hallható álló helyzetben megrángatva a dobot - ezzel kiszűrhető hogy törött -e a dobcsillag.
A felültöltős gépek szerkezete mechanikailag sokkal előnyösebb. Itt két csapágy van a dobot forgató tengely végein. Jellemzően a hajtás oldali csapágy megy tönkre, de egyszerűen hozzáférhető, cserélhető. (Ezzel szemben a dobcsillag rendkívül nehezzen hozzáférhető helyen van, gyakran több órás munkáról beszélünk, esetleg nem is érdemes javítani).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!