Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Központi porszívó rendszerre...

Központi porszívó rendszerre nagy teljesítményű "sima" porszívót lehet kötni? Tapasztalat?

Figyelt kérdés
Kiépítettük a kp porszívót. Viszont magát a porszívót nem vettük meg. Most lenne rá pénz, viszont egyik ismerősöm mondta, hogy rá lehet rakni egy nagy teljesítményű porszívót is aminek az ára töredéke és tisztasági hatásfokban viszont nem nagyon marad el. A port ugyanúgy nem pöfögi vissza. Esetleg ha szakember válaszol írja oda.
2010. szept. 28. 13:42
 1/7 anonim válasza:
Nem szakemberként: a porszívónál a levegőátfújási vagy szívási teljesítménytől függ, mennyire jó a porszívó, nem a kw-tól.
2010. szept. 28. 19:39
 2/7 anonim ***** válasza:
Írigyellek !! Én tizenéve láttam életemben először Svédországban a központis rendszert.Ha valaha is építkezni fogok,nekem biztos lesz !
2010. szept. 28. 22:18
 3/7 anonim ***** válasza:

A központi rendszerben többek között az a jó, hogy nem kell lemenni a pincébe/garázsba kapcsolgatni a masinát, beindul ha csatlakoztatsz egy aljzatot, mert egyébként a lezárt aljzatok nem szellőznek, ezt a hagyományos gépek nem tolerálják jól.

Ha ezt meg tudod oldani, akkor valóban csak egy megfelelő szívóteljesítményű masinát kell szerezni.

A villamossági megoldásokban szívesen segítek.

2010. okt. 7. 11:37
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Egy kicsit hülye vagyok ehhez. Az utolsó válaszolótól kérdezném, hogy mi nem szellőzik, és mit nem tolerál a hagyományos gép? Ez a mondatod nem egyértelmű, világos számomra.
2010. okt. 8. 21:59
 5/7 anonim ***** válasza:

Gondolom nem csak egy csatlakozási pont van a lakásban hanem több is. Ha az egyikre a porszívócsövet csatlakoztatod, a többi pedig nyitva, akkor a szívóerőhöz szükséges vákuum elszökik.

Ezért kell lezárni a csőcsatlakozásokat, kivéve amit éppen használsz.

Ha egyik csatlakozás sincs nyitva, akkor annak sincs értelme hogy a porszívó üzemeljen, mert a turbinán nem lesz áramlás, ami elég erősen megterheli a motort. A kifejezetten központi elszívásra készült modelleknél ez megoldott dolog.

Szóval az aljzatok elektromos jelet tudnak kapcsolni, amikor bármelyik nyitva, csatlakozva van, akkor indul be a motor.

Ennek az összekapcsolására gondoltam, hiszen pl egy háztartási porszívónak nincs ilyen vezérlése, de meg lehet oldani.

Szóval a központi elszívás lényege hogy a porszívó a pince\garázs sarkában csücsül, és akkor indul, ha te a szobai csatlakozóhoz a porszívócsöved bedugod, majd kikapcsol, mikor kihúzod onnan.

2010. okt. 9. 11:03
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönjük szépen, így már érthető és végül így utána gondolva meg tudjuk oldani a vezérlést is. A lényeg, hogy a hagyományos is tudja helyettesíteni ha ezeket megoldjuk. Ami viszont az ötöde a központinak.
2010. okt. 13. 20:03
 7/7 anonim ***** válasza:
Egyszerű. Azt a dugaljat kell kapcsolgatnia a fedeleknek, amibe csatlakoztatod a porszívót. Nem tudom mekkora a kapcsoló teherbírása, de ha kissebb, mint a gép, egy mágneskapcsoló közbeiktatásával egyszerüen megoldható.
2011. márc. 8. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!