Lehetséges hogy egy 9-10 éves hűtőszekrény is annyit fogyaszt csak mint a mai modellek?
22 éves hűtőt szeretnék lecserélni a rezsicsökkentés jegyében, megnéztem az új modellek fogyasztását, és ahhoz mérten néhány használt cikkét is. Találtam olyat ami annyit fogyaszt mint a mai darabok, de már lassan 10 éves. Lehetséges ez? Ennyire megálltak a fejlődésben?
Jóval olcsóbb (negyedannyi mint az új), így inkább a használt felé húz a szívem.
Nemcsak lehet, hanem így is van.
Megy a parasztvakítás az éves fogyasztási adatokkal, de egyik kibaxott gyártó sem írja rá a KW/h teljesítményét! Nem véletlenül.
De semmi gond. Bár a mai hűtők KW/h fogyasztását nem tudom, de az én ős-öreg hűtőm éves fogyasztását ki tudom számolni, mivel pontosan ismerem a működését.Kb 280KW/év jön ki, ami teljesen versenyképes a mai napig.
"Ő róla" van szó: [link]
#1-nek:
És fizikai szempontból mondtál egy nagy semmit.
Az ajtó kinyitásával fellépő melegedés visszahűtéséhez mindkettőnél ugyanannyi villamos energia lesz felhasználva. A régi hűtők is csak addig jártak, amíg el nem érték a szükséges hőmérsékletet.
Az én 22 éves hűtőm kompresszora sem jár a vége felé, szimplán sokallom a 480 kwh éves fogyasztást.
Egyébként nyilván nem lep el a pénz, azért vennék inkább használtat, aztán amikor lesz rá keret, akkor nem kényszerből cserélném le, hanem mert megtaláltam álmaim hűtőjét.. :D
Köszönöm szépen a válaszokat!
Akkor hihetek a szememnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!