Igaz, hogy a mosogatógép kevesebb vizet használ? Én forró vízben elmosom az edényeket és lassú folyó vízzel leöblítem
Igen, jóval kevesebbet fogyaszt.
De te is lemérheted, hogy ha pl. folyóvízben mosogatsz, akkor mennyit használsz el. Bedugod a dugót, és meglátod, pár tányér-pohár-edény alatt megtelik a 20 literes mosogatód.
A gép meg kb. 15 litert se fogyaszt, és 12 teljes terítéket elmosogat egyszerre.
7: nem csak a mosogatószert kell nézni...
Sokkal kevesebb energia kell a 8-15 liter gépi víz felmelegítéséhez, mint a kézi 50-plusz-plusz literhez. Mert ugye kézzel se hidegvízben mosogatsz...
Többtényezős ez a kalkuláció.
9: én évek óta a Müllerben kapható sajátmárkás Blink port használom.
A csomagolásra asszem 120 adag van ráírva, de sokszor feleannyit se teszek bele,mint a javasolt adag, mert pl. cask reggelizős bögre-kistányér-stb. van. Így akár egy fél évig is elég, és kerül az egész tán 1200 ft-ba.... Nincs 10 ft egy mosogatásnyi mennyiség.
10: legfeljebb megvenni drágább...
Fenntartani már nem.
Leírtam az előbb.
És ahogy írod: a saját időd megfizethetetlen!
Itt egy kb. 5 évvel ezelőtti kalkuláció. Nyilván az árak már mások, de szerintem az arányok nem változtak...
"Fenntartani már nem."
Egy literes mosogatógél 800 Ft, 90 db tabletta 3000 Ft.
Hagyjuk már.
Amúgy tipikusan a "savanyú a a szőlő" típusú emberek szokták szidni a gépet, mert nekik nem telik rá... vagy hajánál fogva előrángatott érvek miatt nem akarnak venni. :-D
Tapasztalat. Itt is, meg egyéb fórumokon is. :)
Van az a kategória emberben, akinek minden ördögtől való ami kicsit is megkönnyíti a mindennapjait. Ha még az egy automatizált készülék ami árammal működik, na akkor az egyenesen eretnekségnek számít.
Hogy most ez valóban irigység, vagy csak a tudatlanságból ered ki tudja.
Egyébként mi is a mosogatógépben gyűjtjük a szennyes edényeket, aztán ha megtelik be van indítva és kész.
Egy hátránya van a mosogatógépnek, hogy teflonos, kadmiumozott, horganyozott, és ALU eszközöket/edényeket nem lehet beletenni.
Egyébként minden (anyagilag és tisztaság) szempontból hatékonyabb a kézi mosogatásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!