Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Egy 950 W teljesítményű, 230...

Egy 950 W teljesítményű, 230 V tápfeszültségű fűkasza hány kW-ot használ el egy óra alatt (ha folyamatosan használom)?

Figyelt kérdés
A kérdés adott.

2022. okt. 5. 18:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
33%

A kilowatt az kilojoule/s. Ezt az eltelt idővel kell szorozni, hogy energiát kapj. Kilowatt * óra = kWh (kilowattóra).

A villanyszámlán is kWh lesz, nem kW.

Tehát olyan, mintha azt kérdezted volna, hogy egy 95 km/h-val haladó autó hány km/h-t tesz meg óránként.

2022. okt. 6. 01:18
 12/21 anonim ***** válasza:
66%
Még a váltószám is le lett pontozva....Istenem gyere le.
2022. okt. 6. 07:23
 13/21 anonim ***** válasza:
25%
Jah megjöttek a fotelmérnökök :D Elolvasták a nőklapjában, hogy hogyan kell spórolni és már tudnak is mindent is....
2022. okt. 6. 08:04
 14/21 Kólauborkával ***** válasza:
65%

Az első válasz a mértékegység elírását leszámítva helyes, maximálisan annyit fog fogyasztani a készüléked.

Viszont igaza van annak, aki a mértékegységen rágózik, iskolában, egyetemen is pontlevonás, szigorúbb esetben 0 pont jár a hibás mértékegység használatáért.

Egyébként:

W=P*t, tehát a P teljesítményt felszorzod az idővel és megkapod, tehát ahogy írták:

0,95kW*1h=0,95kWh

2022. okt. 6. 08:58
 15/21 anonim ***** válasza:
14-es! 1-es vagyok,igazad van,hogy nem írtam oda. Nos,a válószámot is lepontozták. Te itt szépen leírtad,ahogy a nagykönyvben van. Mégis valamelyik "vil.mérnök,fizikus" lepontozta. (75%) Én pedig nem fogok ilyen alap dolgot szájbarágósan körülírni.Ennyi.
2022. okt. 6. 09:11
 16/21 Kólauborkával ***** válasza:
28%
Megszoktam, van egy illető aki fanatikusan keresi válaszaimat minden kategóriában és minden válaszomat lepontozza, valamilyen oldalról hízelgőnek találom, hogy ilyen fontos szerepet töltök be valaki életében.
2022. okt. 6. 09:14
 17/21 Szirty ***** válasza:

"Szirty te meg csak nyelvészkedsz."

Nem hiszem hogy ez nyelvészkedés. Nem a nyelvtani helyesség volt a lényege hanem a mértékegység.

Olyan mint ha kevernénk a litert a méterrel.

Szerintem nagyon nem mindegy.

"Hány kW-ot hogyaszt óránként? X kW-t."

X kWh-t fogyaszt.

2022. okt. 6. 10:46
 18/21 anonim ***** válasza:
De, mindegy. Utazásnál sem úgy beszél az átlagember, hogy "100 km/h-t teszünk meg óránként", hanem "100 km-t teszünk meg óránként", holott önmagában a km az egy távolság, nem pedig megtett út.
2022. okt. 6. 12:49
 19/21 Kólauborkával ***** válasza:

Nem kakasoskodásból, inkább jelzésből:

A 100km-t teszünk meg óránként, a mondandóban helyesen vannak a mértékegységek km/h(kilométert - óránként) ahogy mondod is.

Na a teljesítménynél rossz a párhuzam, mert 100kWh- fogyasztunk óránként a helyes analógia, ha a sebességhez hasonlítjuk, így a mértékegységek is rendben vannak.

Csak az analógiád hibájára igyekeztem felhívni a figyelmet.

2022. okt. 6. 13:14
 20/21 anonim ***** válasza:

„Most nincs kedvem fotelmérnökökkel vitatkozni. Szirty te meg csak nyelvészkedsz. Hány kW-ot hogyaszt óránként? X kW-t. Ez így helyes.”

Ezen nincs mit vitatkozni, ez így éppen, hogy nem helyes és az a fotelmérnök, aki így mondja. Eszerint 10 óra alatt 9,5 kW-ot fogyaszt? Minél több ideig használják annál nagyobb lesz a teljesítménye (kW=teljesítmény)? Egy példa erre: ha egy 150 lóerős autóval egy óráig mész, akkor a teljesítménye 150 lóerő. Ha 10 óráig mész vele, akkor tízszeresre növekedne a teljesítménye? Nem, akkor is csak 150 lóerős marad, csak a fogyasztása lesz tízszeres. Többször előjön ez a kérdés, és mindig van néhány főokos, aki keveri a teljesítményt és a fogyasztást. Kólauborkával 14-ben pontosan leírta a helyes választ.

2022. okt. 6. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!