Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Azt hogy tudják megcsinálni,...

Azt hogy tudják megcsinálni, hogy minden háztartási eszköz elromoljon?

Figyelt kérdés
Úgy programozzák vagy hogyan?
2022. szept. 23. 13:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
70%
2 elektronikai gyárban dolgoztam éveket, de a gépnél sem láttam olyat, még szenvedtem is párszor az ón többlet miatt. 😅
2022. szept. 23. 15:06
 12/22 NTBS ***** válasza:
81%
Amit használunk tönkremegy.
2022. szept. 23. 15:30
 13/22 anonim ***** válasza:
67%

#8 "A forrasztóanyaggal tényleg spórolnak, ráadásul már tilos ón alapút használni, ami rideggé teszi a kötést"

Te tényleg teljesen fogalmatlan vagy. Totálisan. A mai forrasztóanyagok ón alapúak. Az ólmot tiltották be, nagyokos, nem az ónt. A régi békebeli forrasztóón 60/40 arányú ón-ólom keverék volt, most már tiszta ón, 1-2% körüli egyéb anyaggal, például ezüsttel.

Mivel ezzel ennyire képben voltál, hasonlóan értékén kell kezelni a többi "szakszerű" leírásodat is.

2022. szept. 23. 15:36
 14/22 Szirty ***** válasza:
66%

Mindegyik elromlik.

Nem úgy csinálják hogy elromoljon, hanem nem tudják úgy megcsinálni hogy ne romoljon el.

2022. szept. 23. 17:06
 15/22 anonim ***** válasza:
84%
#14 De nem mindegy, hogy 1 vagy 20 év után.
2022. szept. 23. 17:22
 16/22 Szirty ***** válasza:
28%
Az valóban nem mindegy. Ám a kérdésben ilyesmi nem szerepel :)
2022. szept. 23. 17:25
 17/22 anonim ***** válasza:
30%
#13 Boo-hoo. Elírtam. Lovagolj még rajta.
2022. szept. 23. 19:55
 18/22 Salx Narval ***** válasza:
67%
Én sem hiszek a szándékosságban. A rossz tervezés, a gagyi alkatrészek, az olcsó és silány minőségű alapanyagok. Ez a hamar-hamar minél olcsóbban, minél többet, minénél nagyobb haszonnal elv egyenes velejárója. Fejetlenség és spórolás megy mindenütt. Az a legbosszantóbb amikor egy aránylag átgondolt jó tervezésű cuccot elrontanak silány anyagok használatával, láttam nem egy széteső, elporladó, v eltörő alkatrészeket, egy is elég ebből egy készülékbe. Olyannal is találkoztam ahol tervezés volt teljesen amatőr csoda, hogy egyáltalán működtek valameddig. Gyenge könnyen kopó és törő műanyag mechanikák plusz 4x5x bedarált műanyag granulátumból sajtolt alkatrészek, Isten tudja miből készített fémöntvények mind- mind hozzájárulnak a hibák halmozódásához. Úgy igazságos ha hozzáteszem tisztelet a kivételeknek. Amúgy nem csodálkozom, hogy sokan szándékosságot vélnek felfedezni mert néha tényleg akkora szarvas hibákkal találkozom, hogy csak tátom a számat, nem, hogy mérnököktől de még egy ép eszű embertől sem várnék hasonló tervezést. Szándékos alulméretezés szerintem csak a hagyományos "új típusú" izzóknál volt-van itt én sem tudok másra gondolni mert ennyire hülye villamos mérnökök nincsenek.:D
2022. szept. 24. 02:10
 19/22 anonim ***** válasza:
87%

18, jókat írsz, csak azt tenném hozzá, hogy sok esetben a megrendelő tehet az anyagokról is, mert a gyártóval közli, hogy csak x összeget hajlandó fizetni, aztán azért (is) spórolnak a terméken valahol.

Egyébként pedig az, hogy minél több funkciót tud egy elektronika, annál több lehetőség, hogy hol tud elromlani. Pl van egy egyszerű kis valami, min van 4 led, azon max a led megy ki...

2022. szept. 24. 04:34
 20/22 Salx Narval ***** válasza:
100%
Persze, sokszor a megrendelők pénzéhsége az ok. Nyilván oldalakat lehetne leírni a különféle problémákról de sok értelme nem lenne a morgolódásnak. Én mondjuk rendet tennék a fejekben ha hatalmamban állna az biztos.:D Most viszont még egy drága márkás termék megvásárlásakor is max imádkozhatunk és próbálunk másoktól információt kapni az adott termékről. Régen legalább azok a cuccok jók voltak amelyeknek neve volt és megfizettük a magasabb árat.
2022. szept. 24. 08:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!