Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Fűtési szezonban, egyedüli...

Fűtési szezonban, egyedüli fűtésként mennyit fogyasztott átlagban a fűtésre optimalizált klímátok?

Figyelt kérdés
Hány m2 -t fűtöttetek vele? Milyen teljesítményűek voltak és hány darab? Minden tapasztalt érdekelne, szigorúan csak olyan személytől, aki valóban klímával fűt! :)
2022. aug. 27. 01:00
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én egy szigeteletlen kis házat fűtöttem tavaly csak klímával. 800kWh is volt a leghidegebb hónapokban a fogyasztás. Most számolgattam, akkor 30 ezer, most ua 50 ezer forint lenne. Ugy hogy szigetelnem kell a legnagyobb hőhidakat legalább.
2022. aug. 27. 06:27
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ja es olyan 30m2, 3,5 kW-os klímával.
2022. aug. 27. 06:28
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Akkor az kb. fullon járt egész nap és annak fejében adhatott 3kW-nyi hőteljesítményt..

A feltételeket nézve jogos.

Ebben más fogyasztók is voltak?

2022. aug. 27. 08:13
 4/5 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszi a választ! Jól értem, hogy kb. 30m2-t fűtöttél a 3.5kw klímával? Ezen kívül vannak helyiségek, melyekben nem volt klíma? Hány m2 a ház teljes alapterülete?

Valamint, a 800kwh a teljes fűtési szezonra jött ki? :)

Nekem a földszint, ahol leszünk, kb. 50m2, viszont a konyhás nappalinak a mérete az kb. 30m2, s mivel van egy tetőtér, egy 5kw klímát szereztem be a masszív felfűtés érdekében. Ha jól számolom, még -10 foknál is meg kell, hogy legyen a 2-3 -as COP érték..

2022. aug. 27. 08:55
 5/5 anonim ***** válasza:
Minden a szigetelésen, illetve a hőigenyen múlik. Igen, szinte fullon ment a klíma. Volt, hogy 1700W volt a felvett teljesítmeny a nagyobb minuszokban. Természetesen a 80-100 literes bojler is, a hűtő, vilagítas tévé, indukciós főzőlap, minden benne van.
2022. aug. 27. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!