Amikor a gáztűzhelyet lecseréltem kombináltra, a villanyszerelő egy vastag(?) kábelt húzott be konnektorba. Vajon elég ez villanytűzhelyhez?
Mit akarsz használni és min? Mekkora a használni kívánt fogyasztó? Hány fázis és milyen biztosítással van a konyhában kiszerelve? Ezt szerinted ki tudja megnézni a terepen rajtad kívül? Minek a specifikációja a "16A", a sütőé vagy a konnektoré?
Ha nincsenek adattáblák a berendezéseken, akkor szakember vizitjére van szükség a helyzet megállapításához.
Kérdező - ha "tisztánlátók" szolgáltatásait keresed, akkor kérlek igazolj át az "ezotéria" rovatba!
"a vezetékék átmérője (egyenként!!) legalább 1,5 mm"
Nem átmérője, a vezető ér keresztmetszete, szigetelés nélkül!
Nem mm hanem négyzetmilliméter.
"akkor elég lesz a tűzhelyhez."
No persze... Ha a teljesítménye nem nagyobb 3kW-nál. De ezt a kérdező nem közölte.
Csak annyit hogy:
A fogyasztó teljesítménye: "villanytűzhely"
A vezeték anyaga és keresztmetszete: "vastag kábel"
Erre azt írni hogy "elég lesz" szerintem merész blöff...
"a vezetékék átmérője (egyenként!!) legalább 1,5 mm"
Mivel az átlagfelhasználó elég nehezen mér keresztmetszetet otthon, ezért írtam átmérőt. Ha az megvan 1,5mm, akkor a keresztmetszet biztosan több, mint 1,5 négyzet mm.
Az átlagos, otthoni használatra készült kombinált tűzhelyek 3kW körüli teljesítményűek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!