Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mennyit fogyaszt havonta egy...

Mennyit fogyaszt havonta egy 3,5 kw- os klíma? Hogyan kell használni , mennyi ideig érdemes hűteni és aztán kikapcsolni vagy automatán kell hagyni?

Figyelt kérdés
2022. júl. 16. 07:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Bedugod egy 3000 forintos fogyasztásmérőbe es leolvasod. Minden pillanatban mas a fogyasztása szinte, neked inkabb a havi összes a lényeg. Azt is számolja egy ilyen kütyü.
2022. júl. 16. 07:41
 2/11 anonim ***** válasza:

Meg kell mérni hogy az a tipus pontosan mennyit eszik, de kb olyan 1000-1100W lehet a fogyasztása. Annak nincs értelme ha kikapcsolod, hagyod felmelegedni a lakás, aztán megint lehűtöd. Ha bekapcsolod, hagyd úgy. Minden nyilászárót be kell csukni és - lehetőleg kivülről - mindent le kell árnyékolni, hogy a nap ne melegítse feleslegesen a lakást. A klímát pedig nyugodtan lehet magasabb hőmértéklerte is állítani, nem kell 21-22 fokra. Nem is értem azokat akik annyin használják. 26-27 fokban is teljesen jól el lehet lenni. De nem csak a hőmérséklet számít, a páratartalom is fontos, minél szárazabb, annál hidegebbnem érezzük ugyanazt a hőfokot.

Este klima kikapcs és lehet szellőztetni, felesleges éjjel járatni. Ha nincs légmozgás, akkor meg egy 15W-os kis ventillátor csodát tehet, az mégsem 1000W.

2022. júl. 16. 07:57
 3/11 anonim ***** válasza:

Ja arra nem válaszoltam havona mennyit fogyaszt :D

Szóval ha mondjuk 1kW-ot fogyaszt és napi 4 órán át üzemel, akkor az 120kWh fogyasztás lesz 30 nap alatt. De ezt pontosan megmondani nem lehet, mert melegebb időben lehet hogy 8 órát megy, hűvösebben meg 1-et sem.

2022. júl. 16. 08:02
 4/11 anonim ***** válasza:
Ahhoz eleget, hogy átlépd vele a havi rezsicsökkentett villanyszámla kvótát, és ha meglátod majd a számlát, akkor hiába megy a klíma, izzadni fogsz erősen.
2022. júl. 16. 08:18
 5/11 A kérdező kommentje:
Nem a rezsicsökkentés miatt, hanem mert tegnap tették fel és a villanyóra 3009- en volt mikor elinditottam és 3010 lett 1 ora alatt. Hogy ez nem tul sok?
2022. júl. 16. 08:34
 6/11 A kérdező kommentje:
Gree comfort x tipus
2022. júl. 16. 08:37
 7/11 anonim ***** válasza:

Annyit fogyaszt, ha folyamatosan hűt. Szóval nem sok,technikai szempontból. Kifizetni lehet, hogy sok, az meg relatív, kinek hogy.

De ez sem állandóan ennyit fogyaszt, ha lehűlt a szoba és nincs nyitogatva az ajtó, akkor jóval kevesebbet.

2022. júl. 16. 09:05
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

"3009- en volt mikor elinditottam és 3010 lett 1 ora alatt. Hogy ez nem tul sok?"

Olvasd el amit írtam a 2-3-ban! 1kW fogyasztással számoltam. A te órád mennyit is ment 1 óra alatt? Általános iskolás matek: 3010-3009=1 azaz 1 kWh fogyasztott. Nem túl sok, még kevés is egy 3,5-es klímától. Örülj neki hogy csak ennyit eszik.

2022. júl. 16. 10:14
 9/11 A kérdező kommentje:
Vettem most egy teljesitmény mérőt, és 2 ora alatt fogyasztotta el.igy már mindjárt jobb
2022. júl. 16. 10:55
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

igen, mert most nincs annyira meleg

a klimaberenvezés nem olyan mint a lámpa, hogy ha bekapcsolod akkor mindig ugyanannyit fogyaszt.

2022. júl. 16. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!