Mennyit fogyaszt havonta egy 3,5 kw- os klíma? Hogyan kell használni , mennyi ideig érdemes hűteni és aztán kikapcsolni vagy automatán kell hagyni?
Meg kell mérni hogy az a tipus pontosan mennyit eszik, de kb olyan 1000-1100W lehet a fogyasztása. Annak nincs értelme ha kikapcsolod, hagyod felmelegedni a lakás, aztán megint lehűtöd. Ha bekapcsolod, hagyd úgy. Minden nyilászárót be kell csukni és - lehetőleg kivülről - mindent le kell árnyékolni, hogy a nap ne melegítse feleslegesen a lakást. A klímát pedig nyugodtan lehet magasabb hőmértéklerte is állítani, nem kell 21-22 fokra. Nem is értem azokat akik annyin használják. 26-27 fokban is teljesen jól el lehet lenni. De nem csak a hőmérséklet számít, a páratartalom is fontos, minél szárazabb, annál hidegebbnem érezzük ugyanazt a hőfokot.
Este klima kikapcs és lehet szellőztetni, felesleges éjjel járatni. Ha nincs légmozgás, akkor meg egy 15W-os kis ventillátor csodát tehet, az mégsem 1000W.
Ja arra nem válaszoltam havona mennyit fogyaszt :D
Szóval ha mondjuk 1kW-ot fogyaszt és napi 4 órán át üzemel, akkor az 120kWh fogyasztás lesz 30 nap alatt. De ezt pontosan megmondani nem lehet, mert melegebb időben lehet hogy 8 órát megy, hűvösebben meg 1-et sem.
Annyit fogyaszt, ha folyamatosan hűt. Szóval nem sok,technikai szempontból. Kifizetni lehet, hogy sok, az meg relatív, kinek hogy.
De ez sem állandóan ennyit fogyaszt, ha lehűlt a szoba és nincs nyitogatva az ajtó, akkor jóval kevesebbet.
"3009- en volt mikor elinditottam és 3010 lett 1 ora alatt. Hogy ez nem tul sok?"
Olvasd el amit írtam a 2-3-ban! 1kW fogyasztással számoltam. A te órád mennyit is ment 1 óra alatt? Általános iskolás matek: 3010-3009=1 azaz 1 kWh fogyasztott. Nem túl sok, még kevés is egy 3,5-es klímától. Örülj neki hogy csak ennyit eszik.
igen, mert most nincs annyira meleg
a klimaberenvezés nem olyan mint a lámpa, hogy ha bekapcsolod akkor mindig ugyanannyit fogyaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!