Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Baj, ha az (Aldi) robotporszív...

Tegan34 kérdése:

Baj, ha az (Aldi) robotporszívó szinte mindennek nekimegy?

Figyelt kérdés

Tegnap vettem az Aldiban egy Easy home márkájú, relatíve olcsó robotporszívót. Nagyon kis aranyos, és szépen, alaposan ki is takarít, viszont amit észrevettem, hogy szinte mindenbe beüti a kis buksiját. Már-már sajnálom szegényt. A széklábak között nagyon szenvedett, meg ott is, ahol épp csak nem fért be perem alá, rendesen izomból nekiszaladt. Plusz a konyhabútornak is többször nekiment, mert fényes fekete, és nem látta, hogy jön vele szembe.

Szerintetek ez gond? Nem fog hosszú távon sérülni a kis mikrokontrollere a lökhárítójában? Esetleg várható, hogy később beletanul az elrendezésbe, vagy ő csak ennyire képes? (Applikáció nincs hozzá, wifire nem megy fel, online térképet nem csinál.) Sajnos a használati utasításában nem írnak erről semmit.

2022. júl. 8. 14:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
75%
Alapvetően nincs probléma ezekkel a robotokkal sem mert meg van a maguk helye. Ha a tulajnak nincsenek nagy elvárásai a géppel szemben és kicsi a lakása akkor oda is jók ezek az egyszerűbb gépek is mert annak ellenére, hogy random járkálnak egy kis lakást még le is fedhet teljesen akár. Nagy lakásba már inkább ajánlott egy szisztamatikusan navigáló robot.
2022. júl. 8. 16:39
 12/18 anonim ***** válasza:
42%
11: iRobot -ok is nekimennek mindennek. Pedig nem alja... Hanem a teteje...
2022. júl. 8. 17:22
 13/18 anonim ***** válasza:
80%
12: az is attól függ milyen típus! Nyilván az iRobot a drágább és minőségibb robotok közé tartozik, de abból is van nem egy modell ami random navigál szóval navigációban azok sem jobbak mint pl ez az Aldis gép. De igazából legyen szó akármilyen robotról (márka, típus..stb)szinte mindegyikben van ütközésérzékelő.
2022. júl. 8. 17:34
 14/18 anonim ***** válasza:
Szerinted hogyan térképezze fel a szobát, ha nem megy neki az akadályoknak?
2022. júl. 8. 18:56
 15/18 anonim ***** válasza:
Ami lézert használ annak pl nem feltétlenül kell nekimennie mert a lézerrel előre látja maga előtt a dolgokat. Az iRobot szisztematikusan navigáló gépei (s9, i7, j7..stb)ugye pedig kamerát használnak. Azok a plafont nézik (kivéve a j7)és az alapján határozzák be a helyzetüket, de pl azok gyakrabban használják az ütközőket a terület behatárolására.
2022. júl. 8. 19:03
 16/18 nemaRendőrség ***** válasza:
12%

Az egy dolog hogy maga a porszívó sérül, de a környezete is.

Minden bútor, szegély tele lesz sérülésekkel pár év múlva.

Megéri lecserélni az összes bútorod és szegélyed, hogy spórolj pár ezer forintot?

2022. júl. 8. 20:12
 17/18 A kérdező kommentje:

#10 Köszi! Tényleg volt rajta egy vékony átlátszó fólia, leszedtem, holnap kiderül mennyivel lát jobban így 😀

#14 van benne érzékelő, mert például jól látható fehér fal előtt megáll, csak az ilyen pontszerű meg sötét tárgyaknak ment kényszeresen neki. Ezért is kérdeztem :)

#16 na azért annyira nem ment nekik, nem ilyen kamikaze jelleggel működik, épp csak őt féltem, hogy mi lesz a mikrokapcsolóival hosszú távon

#11 így igaz, amit ő nyújt az nekem pont elég, a lakásnak meg az a része ahová eleve beengedném nem több mint 40 nm, aztán ebből még amihez hozzáfér a bútoroktól az még kevesebb

2022. júl. 8. 20:46
 18/18 anonim ***** válasza:
47%

Az ütközőjén kell, hogy legyen emberi szemmel nem látható, de telefon kameráján át látható fény, azzal látja előre, hogy van ott valami. Vékonyabb ill fekete dolgokat nem. Elvileg lassítania kellene ütközés előtt, de neki kell mennie, különben fel se takarít mellette, illetve honnan tudná, hogy az függöny vagy fal?

Az iRobotok legalábbis így működnek, bár van egy állandó bug, ami miatt a vSLAM-os modellek random a falba csapódnak teljes sebességgel. Szerintem tudnia kellene térkép, kamera és ütköző fénye alapján, hogy ott akadály van, máskor tudja is, de néha random nekicsapódik....

Szóval kérdező, szerintem a robotodnak fékeznie kell a csatt előtt, de normális, hogy nekimegy. Ha telefon kamerájával megnézed, nem világít? Ugyanolyan fénnyel, mint a leesésszenzor is.

2022. júl. 9. 08:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!