Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Régi klima taviranyitoja nem...

Régi klima taviranyitoja nem erzekeli a ki-be kapcsolas gombot, csak nagyon ritkan. Hogy javithatnam meg?

Figyelt kérdés
Nem talaltam a neten sehol egy ujat hozza, ugyhogy muszaj lenne valahogy ezt megcsinalni, szetszedtem viszont a NYAK lap bele van forrasztva a muanyag hazba, mi lehet a gond??
2022. jún. 29. 23:24
 1/6 anonim ***** válasza:

Elvileg a NYÁK-on szokott lenni egy specilis alakú "pogácsa", ami két érintkezőt tartalmaz egymás közelében.

A műanyag gombsor NYÁK felőli oldala pedig vezetőanyagot tartalmaz, ez zárja össze a NYÁK-on lévő érintkezőket.

A probléma az szokott lenni, hogy vagy a gombsor alsó oldala, esetleg a NYÁK érintkezője elkoszolódott, vagy a vezetőanyag kopott le róla.

Szét kellene szedni annyira, hogy hozzáférj a gombsorhoz.

Tisztítani óvatosan pl. alkohollal tudod, a vezetőréteget pedig pl. ezüst pasztával tudod pótolni.

Létezik grafit spray is, ami vezet, csak nem olyan tartós és összekenheted vele a panelt is.

Ha be van forrasztva a panel, valahogy akkor is ki kellene szedni (hogy hozzáférj a gombokhoz) és a művelet után újra rögzíteni.

2022. jún. 29. 23:49
 2/6 anonim ***** válasza:
A gomb maga nem zárja az áramkört, mert elkopott rajta a vezető réteg. Pont ugyan így jártam tévé távirányítóval. Ki kell szedni a gombot és az aljára egy pontosan méretre vágott alufólia réteget kell ragasztani pillanatragasztóval, ez helyettesíti a kikopott vezető réteget és újból tökéletesen fog reagálni a gombnyomásra.
2022. jún. 29. 23:50
 3/6 A kérdező kommentje:

Szetszedtem, de nem koszos.

A NYAK-on volt vmi kis fekete ratapadas ket pontban, olyan mintha a gombrol kenodott vna ra, azt most letisztittotam, ujra osszeraktam de tovabbra sem jo. Mi lehet a baj?! Az elem biztos jo. Es tuti, hogy csak a bekapcsolo gombbal van gond

2022. jún. 30. 19:42
 4/6 A kérdező kommentje:
Komolyan mondom nektek, hogy nem erdekelne, vennek uj taviranyitot tobb ezerert is, azonban most egy teljesen jo es mindig karbantartottt klimat egy kis szarhazi gomb miatt nem szeretnek lecserelni tobb szazezerert...
2022. jún. 30. 19:43
 5/6 anonim ***** válasza:

Próbáld meg óvatosan rövidre zárni a bekapcsoló gombját a NYÁK-on (úgy, hogy látod, megjelenik-e valami a kijelzőn).

pl. alufóliával, ahogy fent javasolták.

Ha így elindul, akkor valamelyik javaslatot próbáld ki - alufólia úgy, hogy ragasztó ne folyjon a NYÁK felőli oldalra, vagy ezüst paszta, vagy valami, ami vezet kerüljön rá... multiméterrel akár ellenőrizni is tudod. Ezüst pasztát javasolnám.

Ha leírod a klíma típusát, esetleg megpróbálhatunk mi is találni hozzá irányítót... sokszor nem is feltétlen az adott klímához kell keresni, hanem az "eredeti" készülékhez.

pl. Nord --> Gree vagy Fisher --> Midea

2022. jún. 30. 19:59
 6/6 A kérdező kommentje:

General Line Bio

Egyebkent most megint szetszedtem radirral a nyomtatott reszt atdorzsoltam, majd alkohollal azutan pamacsvattaval letisztitottam.

A muanyag-gumi gombokat pedig elmostam es szinten megtisztitottam.

Osszetaktam es nem jo...

2022. jún. 30. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!