Régi klima taviranyitoja nem erzekeli a ki-be kapcsolas gombot, csak nagyon ritkan. Hogy javithatnam meg?
Elvileg a NYÁK-on szokott lenni egy specilis alakú "pogácsa", ami két érintkezőt tartalmaz egymás közelében.
A műanyag gombsor NYÁK felőli oldala pedig vezetőanyagot tartalmaz, ez zárja össze a NYÁK-on lévő érintkezőket.
A probléma az szokott lenni, hogy vagy a gombsor alsó oldala, esetleg a NYÁK érintkezője elkoszolódott, vagy a vezetőanyag kopott le róla.
Szét kellene szedni annyira, hogy hozzáférj a gombsorhoz.
Tisztítani óvatosan pl. alkohollal tudod, a vezetőréteget pedig pl. ezüst pasztával tudod pótolni.
Létezik grafit spray is, ami vezet, csak nem olyan tartós és összekenheted vele a panelt is.
Ha be van forrasztva a panel, valahogy akkor is ki kellene szedni (hogy hozzáférj a gombokhoz) és a művelet után újra rögzíteni.
Szetszedtem, de nem koszos.
A NYAK-on volt vmi kis fekete ratapadas ket pontban, olyan mintha a gombrol kenodott vna ra, azt most letisztittotam, ujra osszeraktam de tovabbra sem jo. Mi lehet a baj?! Az elem biztos jo. Es tuti, hogy csak a bekapcsolo gombbal van gond
Próbáld meg óvatosan rövidre zárni a bekapcsoló gombját a NYÁK-on (úgy, hogy látod, megjelenik-e valami a kijelzőn).
pl. alufóliával, ahogy fent javasolták.
Ha így elindul, akkor valamelyik javaslatot próbáld ki - alufólia úgy, hogy ragasztó ne folyjon a NYÁK felőli oldalra, vagy ezüst paszta, vagy valami, ami vezet kerüljön rá... multiméterrel akár ellenőrizni is tudod. Ezüst pasztát javasolnám.
Ha leírod a klíma típusát, esetleg megpróbálhatunk mi is találni hozzá irányítót... sokszor nem is feltétlen az adott klímához kell keresni, hanem az "eredeti" készülékhez.
pl. Nord --> Gree vagy Fisher --> Midea
General Line Bio
Egyebkent most megint szetszedtem radirral a nyomtatott reszt atdorzsoltam, majd alkohollal azutan pamacsvattaval letisztitottam.
A muanyag-gumi gombokat pedig elmostam es szinten megtisztitottam.
Osszetaktam es nem jo...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!