Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mosógép nem oldja fel a...

Mosógép nem oldja fel a mosóport ?

Figyelt kérdés

Egy nem mai felültöltős mosógépről van szó, ami eddig jól működött.

Sajnos sem 30 fokon, sem 40 fokon nem oldódik fel a mosópor a színesek esetében.

Fehérnél, ha kicsit kevesebbet teszek bele, akkor nem látszik érdekes mód és 30-on is kimossa látszólag.

Fűtőszálra gyanakszom, de egy-két ruhát ki sem mosott rendesen. Álljak át esetleg folyékonyra, vagy ez mindenképp szervíz ?

2022. máj. 30. 10:34
 1/8 anonim ***** válasza:
76%
Rossz mosóport használsz. Mi is szoktunk így járni rosszabb minőségű mosóporokkal.
2022. máj. 30. 10:37
 2/8 anonim ***** válasza:

Alacsony hőfokon használj folyékony mosószert.

A mosópor a 60 fokon történő mosáshoz jó.

2022. máj. 30. 10:45
 3/8 anonim ***** válasza:

A mosási szakasz végén szakítsd meg a programos és nyisd ki. Érezni fogod, hogy melegítette-e a vizet. Ha nem, akkor tényleg a fűtőszál döglött meg.

Viszont a mosópor egy idő után feloldódik hideg vízben is. Lehet tényleg valami nagyon rossz minőségűt találtál. Tegyél belőle egy pohárba, önts rá vizet és figyeld meg feloldódik-e egyáltalán :D valamikor.

2022. máj. 30. 10:54
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem van egy tippem. Nekem philips-wirlpool volt, 1993-as évjárat.

2 éve selejteztük le, azért szerettem, mert volt benne egy 3000 ft-os fűtőszál, meg 3 db 300 forintos klixxon bimetál. Na ebből volt nálam 2 meghalva, és nem vettem észre, hogy 60 fok alatt egyáltalán nem fűt.

Kicseréltem őket, ment tovább még éveket. Csak azért selejteztük, mert már a burkolatok kezdtek el durván rozsdásodni.

2022. máj. 30. 10:57
 5/8 A kérdező kommentje:

A mosópor biztosan nem rossz, mert 1 éve ezt használom és most jött elő először a probléma.

Ez egy Ariston, de a burkolata felül ennek is rozsdás. Igen ezekkel a régebbieknél elég kicserélni egy-két dolgot, csak hát ahhoz is kell szakember.

2022. máj. 30. 11:08
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem sok ruhát teszel bele. Nekem 30 fokon is maradéktalanul feloldódik a mosópor.
2022. máj. 30. 11:10
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha eddig feloldódott, most meg nem, és ugyanaz a mosópor (nem változtattak az összetételén), akkor ez melegítési probléma lesz.
2022. máj. 30. 11:18
 8/8 anonim ***** válasza:

“ hát ahhoz is kell szakember.”

Vagy két kéz meg pár csavarhúzó. :)

Persze ha az ember nem biztos magában, akkor jobb a szakember.

2022. máj. 30. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!