Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Hajdú Aquastic bojler nem...

Hajdú Aquastic bojler nem melegít?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Húsvétkor elromlott a bojler. A hőkioldó leoldott és a fűtőszálhoz vezető egyik vezeték el volt oxidálódva. A vezetéket kicseréltem, a bojlert vízkőtlenítettem, a kioldón a pöcköt visszanyomtam. Másfél hónapig jól működőtt. Ma megint kioldott a hőkioldó. Nem tudom mi lehet a baja. Anódot nem cseréltem, lehet megint tele van vízkövel? Vagy a kapcsoló rossz? Fűtőszál? Köszönöm a segítséget!

2022. máj. 29. 19:21
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Hibás a hőmérséklet szabályzó vagy a hőmérséklet érzékelő szonda és túlfűti a vizet.

Vedd alacsonyabb hőfokra, s ha így is lesz elég meleg vizetek és nem old ki a hőkioldó, akkor a továbbiakban használd így.

2022. máj. 29. 19:26
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. A bojler nincs túlfűtve, épp hogy el lehet mosogatni és zuhanynál is csak a melegvizet használom. A hőfokszabályzó eddig is a minimumtól kicsit feljebb volt. Akkor a fűtőszál nem valószínű, hogy rossz?
2022. máj. 29. 19:40
 3/4 Szirty ***** válasza:

"A bojler nincs túlfűtve"

A hőkioldó egy dologra old ki: túlfűtésre.

Persze lehet éppen hibás is, de nem a hőmérséklet függése szokott megváltozni.

Az hogy nem tapasztaltál túlfűtést még előfordulhat.

Pl. úgy hogy a hőfok kapcsoló érintkezője be van égve és néha nem kapcsol ki (összeragad). Ilyenkor túlfűt és a biztonsági hőkioldó kiold.

Persze ilyenkor a víz is nagyon meleg lesz, de előfordulhat hogy már visszahűl mire észreveszed.

2022. máj. 30. 12:25
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Kicseréltem a hőfok kapcsolót. Égett szaga volt. Az újjal eddig jól üzemel a bojler! Köszönöm a válaszokat! :D
2022. jún. 1. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!