Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Bosch mosógép nem engedi le a...

Bosch mosógép nem engedi le a vizet, hogyan szereljem meg?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 12. 20:23
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Egy Bosch serie 2 mosogeprol van szo, a baratom elinditott egy 3 oras pamutkimelo programot, majd mindenki elment itthonrol. Mikor hazaertem, azt lattam, hogy az oblites es centrifugalas jel is pirosan villog, de ha vegez a mosogep, akkor csak a centrifuga jelnek szabad villognia... ez lett gyanus, es akkor lattam azt is, hogy viz van a mosogepben. Arra gyanakodtunk, hogy talan elment az aram es azert tortent ez. Leszedtem a szuro lapjat elol, amire ra volt akadva egy par kosz, de nem olyan sok, azt letisztitottam, visszatettem. Probaltam elinditani a mosogepet oblites programmal, de csak nagyon fura bugo hangot lehetett hallani es nem csinalt semmit igazabol. Majd mivel azt hittuk, hogy az aramszunet miatt az elozoleg elinditott program lehet hogy nem fejezodott be, ujra elinditottuk azt a programot, es kezdtunk megnyugodni, mert ugy tunt, problema nelkul elindul....de sajnos arra lettem figyelmes, hogy nem jon a viz a csovon keresztul, amikor kellett volna es most is furan bug. Az a baj, hogy az ajtot se lehet kinyitni.
2022. ápr. 12. 20:39
 2/12 A kérdező kommentje:
Kihúztam az áramot, így az ajtó kinyílt.
2022. ápr. 12. 20:44
 3/12 A kérdező kommentje:
A dobban áll a víz. Elölről leszedtem megint a kis kerek ajtót, most szivarog belole a viz. Innen nem tudom tovabb, hogy a szivattyuhoz hogy ferek hozza, hogy esetleg az dugult-e el
2022. ápr. 12. 20:46
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Aha értem... akkor valami dugulás van, mert ha alul leveszed a kis ajtót, akkor ott ömlenie kellene a víznek a dobból!
2022. ápr. 12. 20:50
 5/12 A kérdező kommentje:
És hogy tudok hozzájutni az eldugult részhez? Elölről semmit nem lehet leszedni a kis kerek ajtón kívul. Nezegettem neten tippeket, de ott volt a mosogepen egy ilyen cso amit ha kihuzunk, kijon a viz. Ennel nincs olyan elol.
2022. ápr. 12. 21:00
 6/12 anonim ***** válasza:
A lefolyócsövet is érdemes ellenőrizni ha be van fixen kötve, általában az L alakú összekötő idomnál tud eldugulni. A szivattyúnál mindenképpen meg kell tisztítani.
2022. ápr. 12. 21:20
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Keríts egy porszívócsövet. És ott ahol kitekerted a szivattyúnál, van benne egy fiók, azt is húzd ki ha még nem jött ki. Lehet elég magában ez is. De a porszívócsövet tekerd körbe egy ronggyal (ha nedves az is jó, jobban tömít), nyomd a nyíláshoz erősen, és fújj bele ahogy csak bírsz. Remélhetőleg kilöki amit beszippantott. Ha ez nem jön be, akkor majd a szerelő kiszedi.
2022. ápr. 12. 22:10
 8/12 A kérdező kommentje:
Odáig jutottunk, hogy megdöntöttük a gépet és az alján benezve megtalaltuk a szivattyut, amit kivettünk. A dobból jön ki egy fekete gumicső, de ott, ahol a szűrőhöz szájadzana be, van egy "fal", amit az ujjammal benyúlva érzek. Szerintem annak nem kéne ott lennie, vagy nem tom. Az a baj, hogy ezt a fekete gumicsövet nem lehet leszedni, mert ilyen fura fem gyuru van rajta. De ha megnyomkodom, erezni a viz bugyogasat.
2022. ápr. 12. 22:40
 9/12 anonim ***** válasza:

ilyen a bilincs?

[link]

ezt úgy lehet oldani, hogy a két kiálló fület egy fogóval egymás felé nyomod

2022. ápr. 12. 22:43
 10/12 A kérdező kommentje:
Igen, pontosan ilyen. Szerinted próbáljuk meg leszedni?
2022. ápr. 12. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!