Miért adja ki az EA hibakódot a Junkers gázkazán?
Nemrég lett benne a vezérlőpanel cserélve. Egy napig tökéletesen működött. Azóta minden nap kiadja az EA hibakódot, ami a használati utasítás alapján nem lehet nagy gond, de valamilyen okból kifolyólag ekkor nem is fűt. A reset gomb megnyomása után jól működik (fűti a radiátor és a fürdő vizet is), de hát ez akkor sem egészséges:( Visszadugtam már fordítva a konnektorba a villát, újraindítottam. Én ennél többet nem tudtam kitalálni. Valakinek van még valamilyen ötlete mit próbáljak ki amitől megjavulna?
Még egy kérdés: Olvastam valahol hogy a nulla vagy hibás földelés is befolyásolhatja a helyes működést. Na most nálunk a kazános szoba melletti szobában ki van égve a vezeték(vagyis nem működik a lámpa, a falban a vezetékkel lehet probléma) Ez lehet akár lehetséges ok?
"EA hibakódot, ami a használati utasítás alapján nem lehet nagy gond,"
Nincs láng.
" de valamilyen okból kifolyólag ekkor nem is fűt."
Az égés egyik feltétele hiányzik.
" A reset gomb megnyomása után jól működik (fűti a radiátor és a fürdő vizet is)"
Begyújt és megy.
Nem tudjuk miért kellett panelt cserélni, nem látunk bele miért nem gyújt, de a reset gombon kívül nem is tehetsz sokat.
Nincs szikra, nincs elég nagy szikra, testel a gyújtófesz, fűvóka eltömődött, akármi, bármi.
Aki panelt cserélt, annak kellene tudnia hogy miért tette, mit várt tőle, és miért nem kíséri tovább figyelemel a hibás működést hogy kiderüljön mi a rendellenesség oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!