Miért nem áll le a Zanussi-Lehel hűtőm hűtése, miközben 1-esre van állítva, és nulla fok van a legfelső rács magasságában?
Csak a teljesség kedvéért, ha mégsem a termosztát lenne a ludas. Ha kevés benne a gáz, akkor is ugyanez történik. Ugyanis a termosztát az elpárologtató aljára van rögzítve, és ha ott nincs elég hideg, akkor nem kapcsol ki. Amit linkeltél az -18 és -28 fok között kapcsol ki.
De pl ez meg -22 és -31 között. Szóval ha az elpárologtatón csak -15 fok van, akkor sosem fog kikapcsolni, te meg azt látod, hogy minden megfagy a hűtőben.
Én ilyet tettem bele és tökéletes azóta. A hütő részébe kellett, nem a fagyasztóba.
A HB200**-hoz, (ami nekem van) az itteni ( [link] leírás szerinti adatok alapján az kell, amit belinkeltem korábban. Ma megvettem a Betrol Kft-ben és beépítettem. 1-esre állítva 5-6 fok van a legfelső rács magasságban. Kicsit zavar, hogy ilyen alacsony a hőfok már 1-esen is, de végülis mostmár megy és kapcsolgat. Lehet, hogy be kellene vonni teljes hosszában hőszigetelő fehér gumicsővel a termoszát hőmérőjét, mert lehet, hogy visszamelegszik valamenyire a mérési ponthoz képest a hűtőtérben áthaladó termosztát fém hőmérő "cső", és azért hűt ennyire 1-esen is.
Köszi a tippeket mindenkinek! a Termosztát mérővége nem pattant ki, a helyén volt a lemez.
Egy ilyen Lehel HB200**-nál mekkora hőmérsékletnek kellene lenni 1-esre álított termosztáttal a felső rács magasságában? Jó az 5-6 fok? ezt szépen tartja most az új termoszhtáttal.
Van rajta egy állítócsavar! 1 fordulatot tekertem rajta óramutató járásával megegyező irányba, és most ugyanabban a magasságban (a felső polcon) 7-8 fok van 4-5 helyett.
Sikerült megjavítan 4500Ft-ból! :)
Köszi mindenkinek a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!