Ez a 2 gép mekkora áramerősséggel megy?
Adott egy fali fűtő ventilátor:
Van egy mosogatógép, ilyen:
16 amperes fő biztosíték van, tegnap este 11-kor hazaértem, megfeledkeztem róla, hogy csak egyik mehet egyszerre, bekapcsoltam mindkettőt éjszakára és lefeküdtem aludni...
Reggel el volt mosogatva és meleg is volt, nem csapta le a kismegszakítót.
A villany fűtést nem régen vettem, kíbváncsi lettem, hogy a 2 gép mekkora Amperral megy, hogy a 16A kismegszakító elbírta...
Induktív terhelésnél a reaktanciák határozzák meg az áramfelvételt. Ráadásul nálad kritikus még a kapcsolási tranziensek mértéke is.
A fenének van kedve ezt számolni.
Egyébként ha kritikus dolog, miért nem teszed át másik fázisra valamelyiket, miért nem teszel egy wifis okosrelét valamelyik elé, amíg a másik megy?
#2 a fűtés pont hogy ohmikus terhelés, egy nagy ellenállás ami elfűti az áramot, semmi extra.
Az se mindegy hogy mi más működik arról a kismegszakítóról. Éjjel valószínűleg nem ment más, de ha nappal például megy a tévé, számítógép is mellette, az már pont átbillenti a határon.
Nem műkdik a link
Ilyesmi amúgy:
Akkor csak szerencsém volt, hogy nem egyszerre vették fel a maximális teljesítményt illetve határeset volt.
Ez a fűtőtest 2. fokozaton úgy működik, hogy az egyik fokozat folyamatosan megy, a 2-kat kapcsolgatja...
mindegy, a lényeg, hogy csak szerencsém volt, máskor bármikor leoldhat.
2. egy fázisom van, a saját kapcsoló táblámon van 2 külön biztosítékon, de az órán 1x16 amper, tehát ott van vhol a határ...
Amúgy az éjjeli lámpám, a gépem 2 monitorral, hangfalakkal, + a modem is mentek...
Kedves 3-as, én is pontosan tudom, hogy a fűtés alapvetően ohmos. De ettől még a reaktanciás dolog áll.
És tényleg nem értem, miért fontos a kérdezőnek, hogy péjjel járassa azt a nyomorult mosogatógépét. Miért akarna bármi mást teni, mint télen nem mosogat éjjel.
Olyan köldöknézegetős ez az egész probléma.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!