Utántölthető rozsdamentes kávékapszula? Van aki használ ilyet vagy hasonlót? Tényleg kompatibilis a kávégéppel? Még karos kis géppel főzzük a kávét, de a végét járja és gondolkodunk kapszulás gépen.
Igen, kompatibilis.
Olvasd el ezt a cikket is:
Amit a cikk nem említ, az utántölthető kapszula bolti őrölt kávéval nem igazán használható, egyszerűen túl vizes lesz a kávé. A cikkben említett másik végletet (amikor nem tudja átpréselni a vizet a szivattyú) Nespresso kapszulával és bolti kávéval szerintem nem lehet előállítani. Az optimális lefőzéshez megfelelő finomságúra kell őrölni a kávét, finomabbra, mint a bolti őrölt. Késes "kávédarálóval" sok mindent lehet darálni, de kávét azt nem! Egy kúpos vagy tárcsás őrlő elég drága, sokkal többe kerülne, mint a kapszulás kávéfőző.
Mint a cikkben is írják, az őrlési finomságot és a mennyiséget Neked kell kitalálnod. Egyáltalán nem triviális.
Javaslom gondoljátok végig mégegyszer.
Ha gyorsan, egyszerűen és jó minőségben akartok kávézni, akkor tökéletes a kapszulás, de a bolti kapszulákkal. Az utántöltős ez esetben felejtős.
Ha eszpresszó jellegű kávét szeretnétek viszonylag gyorsan, és a legolcsóbban, akkor Bialetti Brikka (túlnyomásos kotyogós)
Ha nyitottak vagytok más kávéfőzési módok felé is, de továbbra is az olcsóbb oldalon szeretnétek maradni, akkor filteres kávé vagy french press (itt már szóba jöhet egy komolyabb őrlő is idővel)
Ezután az igazi sötét oldal, a karos eszpresszó gép. Az olcsóbb megoldást keresve, valamilyen olasz 15 báros masina lehet. Nyomásfokozós karral a bolti őrölt kávét is le lehet főzni elfogadható minőségben.
Árban és ráfordított időben csak ez után jön a kapszulás kávéfőző és az utántölthető kapszula.
Most karos van. Elég jó kis kávét főzött. Krémes tetejű, zamatos, de a végét járja.
Ezért akartunk váltani.
Köszi a tájékoztatást!
#3 vagyok
Ha jó minőségű gépetek van és szerettétek, akkor lehet érdemes javíttatni. Ha a kazán nincs kilyukadva, vagy a pumpa nem ment tönkre, akkor elég jól javíthatóak. Sok kávés cég van, akik foglalkoznak vele. Sokszor egy alapos tisztítás, a tömítések cseréje csodákra képes. (Persze tudom, a javítás is pénzbe kerül és mégsem lesz új...)
Én kávé őrült vagyok, tehát amiket leírtam azt végig is próbáltam, beleértve a tölthető kapszulát is. Most van egy komolyabb Lelit karos kávéfőzőm, és mellette a családnak egy Nespresso kapszulás, hogy akkor is tudjanak kényelmesen kávézni, ha nem vagyok otthon.
A tölthető kapszulával sokat játszottam, mert érdekelt, mit lehet kihozni ebből a technológiából. Én is arra jutottam, amit a cikkíró is leírt a koffeinbox.com-on, tehát környezetvédelmi szempontból jó ötlet lenne, de igazán jó kávét (és legfőképpen konzisztensen jó kávét) nem lehet vele főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!