Baj, ha kimarad az első, 90 fokos két órás mosás az új mosógépnél?
A gépnek baja nem lesz.
Ez inkább egy higiéniás célu mosás. Azért írja elő a gyártó, hogy biztosan minden a gyártás során esetlegesen a gépbe került szennyeződés eltűnjön. Illetve ne lehessen perelni őket azért, mert mondjuk mindjárt első körben a legdrágább fehér függönyödet mosod ki a géppel és az mondjuk szennyeződik a gépben maradt kosztól.
Például a hűtőszekrények útmutatójában is az elsők között egy belső tisztítást ajánlanak.
Nem hiszem, hogy valakinek nincs két órája erre, és inkább bevágja a ruháit az olajos, poros gépbe.
Itt mindig van az igénytelenségnek új szintje úgy látom…
1, nem volt olajos és poros a dob.
2, nem, sajnos tényleg nem volt két órám rá. én se örülök neki, de ez van.
3, ha olajos és poros is lenne, a koszos ruhákkal együtt kimosódik az is, nem?
4, amúgy az első mosás üresen ment. mosószerrel, 30 fokon, fél óráig.
5, a második mosásba már tettem ruhákat. és lám, tiszták és illatosak lettek. az igénytelenség új szintje, hogyha a farmeromról eltűnik a tintafolt, és finom illata lesz, tisztának ítélem.
Az első három válaszolónak köszönöm! :)
1, Honnan tudod? Nem láthatsz minden részt! :)
3, De, de megfoghatja a ruhát ha van benne valami.
Mint írtam ez az előírás inkább a gyártót védi. Manapság a modern gyártástechnológiák, minőségellenőrzések sora okán minimális az esélye annak hogy koszos, minőségében kifogásolható termékez kapsz.
Viszont ha ez mégis előferdül akkor a gyártó ráfoghatja a vásárlóra, hogy hééé nem úgy használtad ahogy én előírtam, ezért nem jár a kártérítés!
Az amerikai macska kontra mikrosütő történetre tessék gondolni! :)
Hát, belekukkantottam, megfogdostam, megszagoltam, nem tűnt szennyezettnek. :) Persze nem láthatok bele minden eldugott részébe, de reménykedtem.
Persze értem, miért van ez a gyártót védő előírás. A kérdésem csupán arra vonatkozott, hogy ez valami módon árt-e a gépnek, de megnyugtattatok, hogy nem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!