Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Használható a fözölap?

Használható a fözölap?

Figyelt kérdés

Pár napja takarítás közben tisztítószer ment a fözölap alá (cerán). Természetesen amikor pár órával késöbb föztem volna, nagy pukkanással levágta a biztosítékot. Utána még kétszer próbálkoztam, mindig hasonló eredménnyel. Ezután békén hagytam 3 napig, reméltem, hogy ha teljesen megszárad belül, újra jól müködik. Ma újra bekapcsoltam, és nem vágta le a biztosítékot, viszont a kontroll lámpa nem kapcsol ki, holott a fözölap ki van kapcsolva.

Merjem így használni, vagy veszélyes? Ha minden igaz, max 1 év múlva költözöm, nem szívesen cseréltetnék most fözölapot, ki akartam volna húzni közvetlenül költözés elöttig (mivel elég viseltes elsö ránézésre is, mindenképpen kell majd cserélni).

2021. dec. 19. 14:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerelő
2021. dec. 19. 14:42
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy ki kell cseréltetni, de mindenképp szét kell szedni,és meg kell tisztítani.
2021. dec. 19. 14:49
 3/7 anonim ***** válasza:
33%

Lehetséges hogy víz, folyadék csinál kontaktot és emiatt világít a lámpa.

Tipp: fűtsd fel hogy jól átmelegedjen és akkor hamar kiszárad az esetleges maradék folyadék.

Ha a fűtés - szárítás után pár órával továbbra is problémás, akkor szerelő

De egyébként indukciós 1-2 főzőfelületest kapni olcsón! 15- 20 ezer

2021. dec. 19. 15:01
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem olyan drágák ezek,azért vannak olcsóbbak is,már 5000-ért is lehet kapni.
2021. dec. 19. 15:10
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, fogok hívni szerelöt.
2021. dec. 19. 16:08
 6/7 anonim ***** válasza:
47%
Szét kell szedni. Bár őszintén nem értem, hogy hogy jutott oda víz, ahova nem kéne.
2021. dec. 19. 22:42
 7/7 anonim ***** válasza:

Ez velem is előfordult, épp ezért javasoltam, hogy legyen szétszedve és ne használd addig. Egyszer sikerült becsületesen kiforralnom a levest, és mivel a főzőlap nem volt oldalt rendesen szilikonozva, így belefolyt nem kevés folyadék, és rögtön le is vágta a biztosítékot.

Szét lett szedve, ki lett tisztítva, megvártuk még rendesen kiszárad, és utána működött.

2#

2021. dec. 25. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!