Mosógép mosás közben nyikorog, centrifugálás során kopog. Mi baja lehet (videólink a megjegyzésben)?
Hogyhogy be van dugulva?
Olyan mintha valami tartó/stabilizáló mechanizmus eleresztett volna.
Ha csak egy picit meglököm hátrafelé a belső cuccot (fél centit se) már kopog a hátulja.
Emlékeim szerint nem ilyen volt.
Ha garanciás - márpedig ha nincs egy éves, akkor az - akkor minél hamarabb hívd ki a szervízt, és ne nagyon használd addig, mert nagyobb baja lehet. Nem kell bizonyítani, hogy kinek a hibájából romlott el, a gyártónak kell bizonyítani az ellenkezőjét.
Nem lehet, hogy beleszorult a golyóstollad, vagy anyuci melltartódrótja, vagy valami hasonló? Elég durva hangja van.
"Nem kell bizonyítani, hogy kinek a hibájából romlott el, a gyártónak kell bizonyítani az ellenkezőjét."
Ja. Az első 6 hónapban. Utána fordul.
Kedves kilences!
Én az alább idézett törvény miatt gondolom, hogy egy évig nem a vevőnek kell bizonyítani, hogy mitől romlott el a készülék. Légy szíves áruld el nekem, hogy hol van az leírva, hogy ez 6 hónap után megfordul! Talán valami szavatosságra vonatkozó szabályok között? Nekem még nem sikerült megtalálni...
2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről
6:171. § [Jótállás]
(1) Aki a szerződés teljesítéséért jótállást vállal vagy jogszabály alapján jótállásra köteles, a jótállás időtartama alatt a jótállást keletkeztető jognyilatkozatban vagy jogszabályban foglalt feltételek szerint köteles helytállni a hibás teljesítésért. Mentesül a jótállási kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!