Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Hűtő estében, mit jelent, ha...

Hűtő estében, mit jelent, ha doromboló macska szerű rezgő hang jön a hátuljából, alulról folyamatosan?

Figyelt kérdés
Mi lehet a hibája, mennyire lehet az költséges egy kombinált Gorenje (HZF3769E - NRK6203TX4) hűtő esetében?

2021. nov. 8. 13:14
 1/9 anonim ***** válasza:
Normélis működés, a kompresszor épppen dolgozik.
2021. nov. 8. 14:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

"mit jelent, ha doromboló macska szerű rezgő hang jön a hátuljából, alulról folyamatosan?"

Az álmoskönyv szerint ha kinyitod az ajtaját, akkor belül hideget találsz benne ennek hatására.

2021. nov. 8. 14:45
 3/9 A kérdező kommentje:

:-)

4 éves a hűtő, eddig lényegében semmi hangja nem volt. Néhány hete egyre gyakrabban észleljük ezt a hangot. Ma pl. szinte egész nap halottam. Ha eddig nem volt, akkor nem valószínű, hogy valami okból kialakult?

2021. nov. 8. 18:17
 4/9 anonim ***** válasza:

Az egyetlen ami mozog egy hűtőben, az a kompresszor motorja. Az egy nyomásálló fém házban gumi bakokon áll. Induláskor, megálláskor szokott megrázkódni. Ha a nyitogatástól megmozdul az egész gép, egy kicsit dől, feszül a kompresszor, a csövek és a rács hátul (a modernebbekben a rács az oldalába van beépítve), rezonálhat.

Megpróbálhatod odébb mozdítani, a lábakat szintezni, illetve hátul a motort és a csöveket megtapogatni, talán csak valami összeér, beesett valami tágy mögé, és sorolhatnám.

A kompresszorházon van egy kis dobozka (többnyire műanyag, se lehet fém is), amibe a hűtő belső részén lecsapódott kondenz csorog amíg el nem dugul a kivezető nyílás, az is lehet zaj forrása. Lehet hogy csak az elektromos kábel lóg rá a kompresszorházra.

Nézz be mögé bátran, hátha sikerül megtalálnod mi a titok.

[link]

2021. nov. 8. 19:15
 5/9 batragramzadarma válasza:

Nekem pl a Samsung hűtőben a mélyhűtő részben volt egy ajtóforgató motor az berregett folyamatosan olyan

doromboló hangot adott.Azt kicseréltem

utána megszűnt.Ilyen motor van a mikrókban is ami a tányért forgatja többnyire.

2021. nov. 9. 06:39
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi, majd megnézem. Amíg nem romlik el, nem hívok szerelőt úgysem. :-)
2021. nov. 10. 12:17
 7/9 anonim ***** válasza:
Én oldalba szoktam vágni, arra elhallgat. :)
2021. nov. 10. 21:21
 8/9 anonim ***** válasza:
Vízszintbe kell állítani, ill. a lábaknak stabilan kell állniuk. Ha egyenetlen a talaj pl. az is okozhatja ezt. meg ugye ha el lett mozditva, odébb lett lökve pl. takarítás alkalmával.
2021. nov. 11. 00:33
 9/9 anonim válasza:
Sziasztok! nekem szintén samsung kombinált hűtőszekrényünk van, mai nap folyamán el kezdett berregni a fagyasztó részen nagyon nyomja a hideget a hűtő részen kevésbé de hűt ott is. Esetleg ötlet hogy mi lehet vele?
2022. márc. 23. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!