Mi okozhatja a sólerakódást a mosogatógépben?
Pár hónapos Electrolux mosogatógépünk ma a szokásos leghosszabb program után belül tiszta fehér lerakódás volt. A gép is, de az edények, evőeszközök is, főleg a műanyag dolgok. Tapintásra is érződik. Elindítottunk utána még egy rövid programot, hogy átmossuk, de ugyanúgy nézett ki. A keresés alapján sólerakodásnak véltük (ujjal letörölhető), így egy 15 perces, mosószermentes áztató programot is lenyomtunk, ami leöblítette a lerakódást, aztán átmostuk megint, tablettával, és ugyanúgx fehér...
A sótartálya most lett feltöltve, az első lerakódás után, de ugyanazt használtuk, mint eddig, a fedele jól le van zárva. A tablettával sem voltak gondok korábban. Öblítőszer is ugyanaz, nem jelzett a gép, hogy kéne bele tölteni még. A mosogatógép mosószeres tisztítása kb 1 hete volt, mikor jelzett. Napi rendszerességgel használjuk, sosem tapasztaltunk ilyen problémát, és nagyon furcsa, hogy pont a só utántöltése után vannak ilyen gondok.
Más is tapasztalt ilyet? Mi lehet a probléma? Szerelőt kell hívni?

Megpróbáljuk azt is.
Öblítő eddig minimumon volt, most az utolsó mosás előtt feljebb vettem.

Tényleg nem emlékszem hogy nálam mi volt a megoldás de volt. És a beállítások finomhangolása
Ha a gépet az akarjátok mosni akkor ecetet keruljetek el, a citromsav a jó megoldás. Ecet megmarhatja az ajtó gumi tömítéset.
Volt kinn a szerelő. Szerinte nem a só a gond, hanem valamelyik tabletta. Elindítottunk tabletta nélküli mosást, a gép belül így is lerakódásos, de a berakott pohár tiszta volt (a poharakat eddig is tisztára mosta, csak a műanyagokon volt lerakódás, de ezt mondtam is neki...). Mondta, hogy akkor tegyek be műanyagot tabletta nélkül mosni, és szóljak, hogy mi lett. Azt mondja, hogy a szórókar a gép elülső műanyag részeit amúgy se mossa, az csak attól vizes, hogy ráfolyik az edényekről...
Kívancsi vagyok, mi lesz.
Olyankor mi van, ha garanciális, de a szerelő nem tudja megmondani, mi a baj? Ha nem tudják megcsinálni? Kérhetjük az eszköz cseréjét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!