Bojler bekötése miatt profi dolgozott házunkban. Fi-relét is berakott. Valamiért benéztem az elosztó tábla alá és némi rettenettel láttam, hogy a védőföld (profi telepítette) és az N egy sinre van kötve, közösítve van. Ez normális?
igen, normális, sőt előírás.
ezt úgy nevezik, eph
(egyenlő potenciálra hozás)
Egy fotó alapján jobban el lehetne dönteni, mint így a levegőbe beszélni a semmit.
Az áram-védő relé olyan kialakítású, ha rosszul kötöd be, nem fog működni, ezért nagy elötéseket nem valószínűsítek.
Ha belinkelne fotókat, akkor a rettenetéről pontosabb leírást lehet adni. Egyébként amit 1 sínnek vélt látni, az könnyen lehet, hogy pont a szétválasztó ahol 2db külön sínre megy szét. A kék megy a relébe és onnan szerteszét, a zöldsárga meg egy másik hosszúra szerteszét.
A villanyszerelők valami idióta fétis miatt szeretnek dzsungelben dolgozni, ezen ne lepődjön meg.
Szerintem ettől rettentél meg:
Ennek még lehet egy olyan verziója, hogy az elosztóba bejövő kék és a bejövö zöld/sárga és az áram-védőbe menő kék van összefogva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!