Ha egy hűtőszekrény használati utasítása szerint 10-10 cm szabad helyet kellene hagyni körülötte a megfelelő működéshez, de én kisebb helyre "szorítom be", milyen következményei lesznek?
Azért a 10centi szerintem túlzás,az én hűtőmön van hátul a védőrács és még abból kiáll egy 2cm-es távtartó hogy annál közelebb ne lehessen a falhoz tolni-úgyhogy nálam ~4 újjnyira van a hűtő védőrácsa a faltól-úgy 20 éve és jól működik.
Oldalról meg pláne túlzás,ha az oldalfal nem szobahőmérsékletű hanem hidegebb-melegebb és ezért kellene akkora légrés akkor annak a hűtőnek a szigetelésének valami baja van.
"Oldalról meg pláne túlzás,ha az oldalfal nem szobahőmérsékletű"
Vannak olyan hűtők, aminek a hátulján nincs rács, hanem az oldalfal a hőleadó felület.
Köszi a válaszokat! Nekem is azt mondta a régi hűtőhöz hívott szerelot, hogy az új hűtőkben már sokszor nem hátul van a kondenzátor, hanem az oldalfalakban (?), ezért lenne jó körülötte helyet hagyni.
A problémám az, hogy panelban laktunk, ahol kb. 60 cm széles hely van a kamrában, a legkeskenyebb hűtők meg általában 54-55 cm-k minimum. Sajnos csak a kamrában lenne hely a hűtőnek, falat meg most nem akarunk bontani emiatt.
De akkor igyekszem olyat keresni, aminek még hátul van a kondenzátora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!