Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mobil klima budos ha nem jar...

Mobil klima budos ha nem jar a kompresszor?

Figyelt kérdés

Mi lehet az oka?

Szetszedtem teljesen befujtam a lamellakat a viztarto talcakat is. A venti is kapott kicsit.

Ennek ellenere ha nem megy a kompresszor akkor budos savanykas szagu. Ha hut akkor nincs szaga. Teny, hogy nincs rendszeresen leengedve a viz belole.

Obis klima tisztito sprayt hasznaltam.

Egy ido utan mar nem budos ha jar a venti. Gondolom a viz parolog el belole.

2021. aug. 14. 18:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

A lecsapódó párában vízben számtalan gomba, vírus, baktérium telepedhet meg ezek bűzölögnek. Alaposan ki kell fertőtleníteni a gépet.

A hőcserélőt is telefújtad? Azt a fém radiátort amin keresztül szívja/fújja a hideget a ventillátor?

2021. aug. 14. 18:29
 2/13 A kérdező kommentje:

Persze a hőcserélővel kezdtem.

ezzel csináltam

[link]

Koráéébban habbal is fújtam, hagytam, hogy beszívja és hagytam hatni. De valahogyaz se volt az igazi. (előző évben is megcsináltam, akkor rendben volt)

Lehet akkor mégis a tálca nem lett tökéletes.... Ma szétszedem és megpróbálom újra.

2021. aug. 14. 18:33
 3/13 A kérdező kommentje:
Elvileg ha rendesen kifertőtlenítettem, akkor gondolom a víz se szabadna bacisodjon hisz a kondenz vízben nem szabad lennie semminek.
2021. aug. 14. 18:35
 4/13 anonim ***** válasza:
de van benne, a lebegő porral kerül oda és berohad mint a mosógép.
2021. aug. 15. 12:11
 5/13 A kérdező kommentje:

Azert van rajta szuro, hogy minel kevesebb por szalljon bele.

Amugy sztem voltam olyan nyomi, hogy a 2 hocserelobol csak egyet fujtam le. Ma ujra lekezeltem szetszedtem teljesen. Meglatjuk talan mar jo lesz.

2021. aug. 15. 13:31
 6/13 anonim ***** válasza:

"minel kevesebb por szalljon bele"

akármennyi mocskos is jut be a bacik, vírusok stb elkezdenek szaporodni a gépen belül.

Ismétlem magamat: "Alaposan ki kell fertőtleníteni a gépet."

kapd szét mint foxi a lábtörlőt és mindent is fertőtleníts le alaposan.

Ezek után pedig úgy használd, hogy leállítás előtt hagyod 5-10 percig járni a ventillátort, hogy száradjon ki minél jobban a belsősége a gépnek.

2021. aug. 15. 13:42
 7/13 anonim ***** válasza:
Az a picike pont elég neki ami átmegy a szűrőn.
2021. aug. 15. 13:51
 8/13 A kérdező kommentje:

Az volt. Lekaptam a hatuljat meg elejet is. Lefujtam a hocsereloket a talcakat (alapbol a hocserelobol is lefolydogalt). A ventikre is fujtam. (Jutott nemi a rezcspvekre is amin ki volt csapodva a viz)

Vartam 10 percet utana jarattam maxon. Azota mar hasznalatban van. Eddig rendben van. Szerintem az also hocserelo maradt ki legutobb az lehetett a gond.

2021. aug. 15. 14:44
 9/13 anonim ***** válasza:

" Teny, hogy nincs rendszeresen leengedve a viz belole. "

Ez mit jelent nálad?

Lusta vagy kiönteni vagy akkor szereted a büdöset.

Mert szinte másodpercek alatt kilehet üriteni a tartályt.

2021. aug. 15. 18:24
 10/13 anonim ***** válasza:
Ha nem üríted a "vödröt" rendszeresen, akkor tegyél bele egy nagy evőkanálnyi domesztost. Nem fog büdösödni. De ez csak a kondenzvíz tartályra vonatkozik!
2021. aug. 15. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!