Mobil klima budos ha nem jar a kompresszor?
Mi lehet az oka?
Szetszedtem teljesen befujtam a lamellakat a viztarto talcakat is. A venti is kapott kicsit.
Ennek ellenere ha nem megy a kompresszor akkor budos savanykas szagu. Ha hut akkor nincs szaga. Teny, hogy nincs rendszeresen leengedve a viz belole.
Obis klima tisztito sprayt hasznaltam.
Egy ido utan mar nem budos ha jar a venti. Gondolom a viz parolog el belole.
A lecsapódó párában vízben számtalan gomba, vírus, baktérium telepedhet meg ezek bűzölögnek. Alaposan ki kell fertőtleníteni a gépet.
A hőcserélőt is telefújtad? Azt a fém radiátort amin keresztül szívja/fújja a hideget a ventillátor?
Persze a hőcserélővel kezdtem.
ezzel csináltam
Koráéébban habbal is fújtam, hagytam, hogy beszívja és hagytam hatni. De valahogyaz se volt az igazi. (előző évben is megcsináltam, akkor rendben volt)
Lehet akkor mégis a tálca nem lett tökéletes.... Ma szétszedem és megpróbálom újra.
Azert van rajta szuro, hogy minel kevesebb por szalljon bele.
Amugy sztem voltam olyan nyomi, hogy a 2 hocserelobol csak egyet fujtam le. Ma ujra lekezeltem szetszedtem teljesen. Meglatjuk talan mar jo lesz.
"minel kevesebb por szalljon bele"
akármennyi mocskos is jut be a bacik, vírusok stb elkezdenek szaporodni a gépen belül.
Ismétlem magamat: "Alaposan ki kell fertőtleníteni a gépet."
kapd szét mint foxi a lábtörlőt és mindent is fertőtleníts le alaposan.
Ezek után pedig úgy használd, hogy leállítás előtt hagyod 5-10 percig járni a ventillátort, hogy száradjon ki minél jobban a belsősége a gépnek.
Az volt. Lekaptam a hatuljat meg elejet is. Lefujtam a hocsereloket a talcakat (alapbol a hocserelobol is lefolydogalt). A ventikre is fujtam. (Jutott nemi a rezcspvekre is amin ki volt csapodva a viz)
Vartam 10 percet utana jarattam maxon. Azota mar hasznalatban van. Eddig rendben van. Szerintem az also hocserelo maradt ki legutobb az lehetett a gond.
" Teny, hogy nincs rendszeresen leengedve a viz belole. "
Ez mit jelent nálad?
Lusta vagy kiönteni vagy akkor szereted a büdöset.
Mert szinte másodpercek alatt kilehet üriteni a tartályt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!