Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Van egy olajradiatorunk, es...

Van egy olajradiatorunk, es valamiert kattog idokozonkent. Normalis ez az olajraditoroknal? Ha nem, mi lehet az oka?

Figyelt kérdés
2008. dec. 10. 01:00
 1/7 anonim ***** válasza:
53%

Nekem is kattog. És néha sercegő hangot is ad ki, apukám szerint ahogy melegszik fel az olaj.

Hát nem tudom több éve így van még nem volt gond... Ja és néha kattan is amikor lekapcsol, vagy amikor vissza be ( mert ugye ha már elég meleg akkor leáll és mikor kihűl akkor indul be újra. ezt magától csinálja) Szerintem normális, de azért ne tedd közel semmi olyasmihez ami kigyulladhat.

2008. dec. 10. 01:31
 2/7 anonim ***** válasza:
53%
ja és néha a kattanás mintha nem akarna abbamaradni ilyen hülye hangot is ad ki és szenved percekig :DD de aztán abbahagyja. Sokszor amikor kattan és leáll még fehér fényt is látok a kapcsolónál, tudod mint amikor bedugsz vmit a konnektorba, vagy hirtelen kihúzol. Ez így elég ijesztő, de állítólag ez a normális és nem kell megijedni.
2008. dec. 10. 01:33
 3/7 anonim ***** válasza:
66%
Normális. A hőtágulás okozza. Amíg nem folyik belőle az olaj nincs baj vele. A miénk még kuruttyol és szörcsög is:-)
2008. dec. 10. 07:43
 4/7 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat. Csak az a baj, hogy a haloszobaban van, es eleg zavaro tud lenni, de ugy tunik az olajradiatnal ez `normalis`.
2008. dec. 11. 00:28
 5/7 anonim ***** válasza:

Valóban lehet az oka a fémtest hőtágulása is,de szószerinti "kattogást" inkább a thermo-relé okoz(kattanó hang relénél normális),amely úgy működik,hogy a beállitott hőérték elérésekor kikapcsol,majd ha elkezdődik a lehűlés visszakapcsol,és ez igy megy folyamatosan..

Ha valamit felmelegitünk(vizet,olajat,rezsólapot,vasalót stb..),meg kell oldani a védelmet,illetve az automatikus szintentartást.Gépkocsiknál a hűtőviz a termosztát által meghatározott hőfokon kell legyen:ezt menetközben megoldja a hűtő,és a termosztát által odaengedett viz mennyisége,de ha sokat állunk a dugóban egy ventillátor ki-illetve bekapcsolásával folyamatosan tartja a hűtést.

Villanyboyler esetében:felmelegitjük a vizet,de egy beállitó segitségével,ami Celsius-fokban kalibrált meghatározzuk azt,hogy mikor kapcsoljon le a fűtés.Amikor a viz elkezd lehűlni az automatika újra bekapcsol.

Ezer ilyen példa van még:automatikus rendszerek....

Ha semmi rendelleneset nem észleszl(olajfolt,gyanús "amperszag"),használd nyugodtan,a kisérő jelenségek a fizika működése!!

2008. dec. 11. 19:38
 6/7 anonim ***** válasza:

Első 2 válaszoló vagyok :D

Nekem is a hálószobában van ráadásul az ágyam mellett!

De az enyémen néha vannak ilyen barnás foltok. Mintha le lenne öntve valamivel. Nem nagyon, csak kicsit. Egy mozdulattal le lehet törölni. Akkor az enyém folyik??? Mert csak nagyon ritkán van rajta egy-egy ilyen mindig máshol.

2008. dec. 11. 23:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Mindegyik kattog, recseg, ropog, ez ilyen kütyü. De hamar meg lehet szokni, és akkor már hiányzik, ha nem hallod. (Nem vicc!)
2008. dec. 21. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!