Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Hűtőt vennék. Érdemes plusz...

Hűtőt vennék. Érdemes plusz garanciát venni?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy beépíthető kombi hűtőt a régi, már kissé viseltes helyére. Mindenképp valami nevesebbet vennék, ami 10 évet azért elmegy. De mi a helyzet a plusz garanciával? Nem mindegyik boltnál látom, de ahol van, ott a plusz felszámolt összegen felül felszámolnak évenkénti ingyenes felülvizsgálatra 7500 forint kiszállási díjat. Így nem hiszem, hogy annyira megéri, plusz egy gusztustalan lehúzásnak is vélem, akkor inkább megjavíttatom pénzért a hűtőt egy esetleges hibánál. A Beko ad 5 évet, de állítólag a garis ügyintézés ott is hagy kívánni valót. A Bosch csak 2 évet ad, de mégiscsak nevesebb. Nem tudom, nehéz a döntés, 230 ezer a max keret.
2021. júl. 16. 15:39
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem eri meg!
2021. júl. 16. 15:53
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A hűtő pont az a háztartási gép, ami általában 10-15 évig hibátlanul működik.
2021. júl. 16. 16:09
 3/10 anonim ***** válasza:
47%
Nézd, ez olyan mint a biztosítás. Ha nem ég le a házad akkor fölöslegesen fizeted egy életen át. Ha leégett és volt biztosításod, akkor segít átvészelni. Én az összes háztartási gépemre vettem plusz 2 év garanciát, de nem ment tönkre semmi szóval az ügyintézésről nem tudok nyilatkozni. Mondjuk olyat biztos nem vennék ahol évenként kijönnek ingyen, de fizessek érte. Ez lehúzás, semmi más. Azért azzal hogy pénzért megjavíttatod vigyázz, mostanában ezek nem igazán javíthatók, vagy nem gazdaságosan.
2021. júl. 16. 16:40
 4/10 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy a "kiterjesztett garancia" reklámszlogennel árult plusz-gar.idő tkp. NEM szavatosság meghosszabbtása, hanem egy biztosítás.

És ismerjük a biztosítókat.... Mindig kitalálják, hogy az adott esetre miért NEM fizetnek..

EGyszóval: NE! nem érdemes ilyenért pénzt adni.

2021. júl. 16. 17:08
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem éri meg
2021. júl. 16. 18:17
 6/10 A kérdező kommentje:
Igen, a biztosítókkal nekem sincs túl jó tapasztalatom.
2021. júl. 16. 18:30
 7/10 anonim ***** válasza:
Amitől leginkább tönkremehet a hűtő az hogy nem eldugul a cső és nem bír lefolyni az összegyűlt víz, el kezd szivárogni az ajtón és korrodálhatja a csöveket.Erre például nem fizet a biztosító.
2021. júl. 16. 18:47
 8/10 puritan ***** válasza:

Nekem mosógépre volt ilyen. Amikor bedöglött, áteresztett a szimering, amitől bekrepált a csapágy, azt mondták, a csapágy kopó alkatrész, és nem fizették ki.

Szerintem hűtőre is hasonló módon működik ez az egész.

2021. júl. 16. 21:57
 9/10 A kérdező kommentje:
8. Hát, a k.rva anyjukat, de komolyan...
2021. júl. 16. 22:35
 10/10 anonim ***** válasza:
Köthetsz rá biztosítást is egyébként. A plusz garanciák inkább adnak egy biztonságot neked, mint egy biztosítás. Fizeted és ha történik valami, akkor nem feltétlenül ingyen, de olcsóbban megjavítják.
2021. júl. 17. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!