Milyen márkájú mosógépet, mosogatógépet, hűtőt, tévét vegyek?
Régebben nagy kocka voltam, dolgoztam két nagy elektronikai áruházban, szóval mint értő írom neked a következőket:
Nagy háztartási gépeknél felejtsd el az olasz márkákat. Ha olcsón szeretnél sokáig működő mosógépet, hűtőt, akkor válassz LG, vagy Samsung készüléket. Kifutó, "A" kategóriás, pár éves modellek nagyon jó áron kaphatók. Mindkét márka 2, esetleg 3 év garanciát ad, illetve 10 évet a drágább, direct drive-os mosógépekre.
Hűtőre, mosogatógépre ugyanez igaz, de itt esetleg szóbajöhet még a Fagor, Gorenje és a Bosch. Mosogatógépnél keress olyat, ami túlfolyás elleni védelemmel is el van látva.
Tévénél a dolog bonyolultabb. Figyelembe kell venni a szoba méretét, ahol lesz és ehhez választani. A szorzó három, tehát ha a kanapé és a tévé helye között 3 méter van, akkor egy 98-107 centis tévé ajánlott. Ha csak tévézésre és filmek nézésére használod, akkor jobb a plazma, de ha konzolod is van, akkor inkább LCD.
Plazma esetében Panasonic ajánlott, LCD esetében pedig Sony, Sharp (3 év garancia) LG, Samsung esetleg Philips.
Olyat keress, amiben digitális tuner is van (DVB).
Remélem segítettem. :)
Előző vagyok, a lényeget elfelejtettem, bocsi! Electrolux a sütő, mosógép zanussi, sütőlap bosch tvnk van, az samsung, az sztem nagyon jó, és nem méregdrága. hűtőből ami kinéztem az meg electrolux SC71840-6I
electorlux nekem eddig nagyon tetszik. Annnyit tudok, hogy mosógépben boscht nem szabad venni. illetev hogy ha beépítetta hűtőd, akkor lényegesen (10cm) keskenyebb lesz, ami nem kevés.
Ja és elfelejtettem, hogy ha lehetőséged van, akkor keress egy Euronics áruházat. Nem reklámozni akarom, de náluk lehet alkudni.
Legalacsonyabb árakkal számolva is 400-500 ezer amit elköltesz, így akár 15-20 ezret is spórolhatsz, ha ki fogsz egy rendes értékesítőt. :D Ha hitelre vásárolsz, akkor talán többet is. ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!