Éjjelre mennyi fokra kell/szabad állítani a klímát a szobában?
Nagyon nem bírom a meleget, télen is az én szobámban általában el van zárva a fűtés, nekem az ideális a 20-23°C.
Már itt van megint az az idő, amikor kint 28+ °C van, jelenleg bent a szobámban pedig 26°C.
Éjjelre próbáltam kitárt ablaknál aludni, de kb semmit nem hűlt vissza a szoba, és ez ennél már csak melegebb lesz (tavalyi rekord bent 36°C volt).
Napközben nem igazán vagyok a szobámban, arra gondoltam hogy beidőzítem a klímát, hogy mindig este 8-kor kapcsoljon be és reggel 7-ig menjen. Mennyi lenne szerintetek az az ideális hőfok amire beállíthatnám?
Csak a nyitott ablak nem fogja visszahűteni a szobát, akkor se, ha zöldebb helyen laksz és napközben zárva tartod az ablakot. Kell a klíma rásegítésnek.
Annyi fokra állítsd, ami kellemes neked. A 23 fok mondjuk már egészségtelen, de az nem is lesz kellemes neked.
Üdv!
Amikor a klímás iskolát jártam, volt néhány ökölszabály, az egyik, hogy az átlagember napközben 20...24 fok Celsiuson éjszaka alvás közben 17...20 fok Celsiuson érzi magát a legjobban. Továbbá, ha be ki mászkálunk egy légkezelt térben akkor a külső hőmérséklet mínusz négy fok tartandó, így a megbetegedés elkerülhető.
Kis-teljesítményű split klímákkal az a gond, hogy a kezelt helység levegőjét szárítja ezáltal a kezelt helységben huzamosabb ideig tartózkodó személyben diszkomfort érzetet eredményez.
Javaslom számodra a melegebb időkben nappal a 22...26 fok, éjszaka a 20...24 fok közötti beállításokat, illetve az Ádám kosztumben való alvást...
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!