Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Tönkre megy ettől a klíma?

Tönkre megy ettől a klíma?

Figyelt kérdés
Sajnos eléggé elméretezték, én többnyire csak fűtésre használom, viszont, hogy érezhető meleg legyen, fel kell turbó módra kapcsolni, s 30 fokra. Esténként kell a meleg, szóval napi 2-3 órát megy így ezekben a hűvösebb átmeneti időkben. Nagyon árt ez neki? Egy Samsung inverteres klíma, tervben van egy nagyobbra váltás.
2021. máj. 17. 19:41
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehet jobban jársz, ha lassabbra veszed, de több ideig járatod.
2021. máj. 17. 19:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Tönkre nem megy, csak 2x annyi villanyszámlát generál mint normál módban. Egy hőleadó készüléket sem arra terveztek (legyen az radiátor, falfűtés, padlófűtés, klíma) hogy pillanatok alatt meleget varázsoljon. Akkor konkrétan jobban jársz egy 2000 forintos hősugárzóval, bedugod aztán fújja rád a meleg levegőt. Ezeknek nem az a célja, hogy fél óra alatt 30 fokot varázsoljon, hanem hogy egy beállított hőfokon temperáljon. A radiátoros fűtést is hiába kapcsolod be 60 fokos vízzel, nem lesz azonnal meleg.
2021. máj. 17. 20:06
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ártani nem fog neki. Valóban igaz, hogy ha lentebb veszed jobban fűti a levegőt, picit lehet több ideig kell menjen, de az összes fogyasztása kevesebb lesz, mint ahogy jelenleg használod.
2021. máj. 17. 20:13
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem. A turbó módon nagyobb a ventilátor sebesség ennyi. A kompresszor meg mehet maxon a nem inverteresrkben örökké úgy megy , a hűtőben is megy azt semmi baja.
2021. máj. 17. 20:24
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Van értelme egyáltalán turbó módra kapcsolni? Mert szerintem nem, mert ott ahogy előttem is írták csak nagyobb ventilátosebesség van, de akkor kevésbé meleg levegőt fúj. Én is klímával fűtök most, de a legkisebb sebességen megy a ventilátor és így is meleget csinál.
2021. máj. 18. 08:41
 6/9 anonim ***** válasza:
68%
Lehet értelme. A nagyobb ventilátor sebesség esetén a beltéri hőcserélő jobban lehűl , a nagyobb hoelvonas esetén valamivel jobb hatásfokot lehet elérni.
2021. máj. 18. 09:25
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Én meg pont azt vettem észre, hogy alacsonyabb sebesség mellett hidegebb/melegebb levegőt fúj, mint magasabb fokozaton. Nem vagyok klímás, de hirtelen logikusnak is találtam, hogy ha nem kell olyan intenzíven fújni a levegőt, akkor kicsit jobban visszahűl vagy pedig felmelegszik a levegő.

Míg mikor nagyobb fokozaton van csak jobban adja lefele magából a levegőt, de nincs olyan hideg/meleg, csak tényleg extrábban dolgozik. Hamarabb van látszatja egy másik szobában. De ha kikapcsolod utána hamar visszahűl/visszamelegszik, mert nincs tényleg olyan fok, hanem csak a "huzat".

2021. máj. 18. 09:37
 8/9 anonim ***** válasza:

Azt értem, de az inverteres klimat is az hívta életre hogy csak akkor volt jó a hatásfoka a réginek ha nagy volt a légáramlás ami kellemetlen.

A nagyi is régen leolvasztotta a hűtőt hogy jobb legyen a hocsere mértéke.

A hoszivattuknal is pont ezért lazan 5-10ezer liter / óra keringtetesi igényt írnak elő, és emellé minel alacsonyabb eloremeno víz hőmérsékletet.

Mindennek ez az egy az oka, hogy minél nagyobb a hőmérséklet különbsége annal jobb hatásfokot tud produkálni.

2021. máj. 18. 10:22
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem ugyan Polar inverteres klíma van itt fent a szobában, de még most is, hogy jó idő van, be van kapcsolva egész nap fűtésre, automata 20 fokra. Így is csak akkor megy, ha lehűl a levegő (tehát csak este) és mindig jó idő van. Neked is ezt javaslom, valószínűleg kevesebbet fogyaszt, ha állandóan tartja a hőmérsékletet (nyilván melegben napközben nem kell), mintha rövid idő alatt kéne 5-6 fokot dobnia rajta.
2021. máj. 18. 11:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!