Szárító gép tapasztalaotk, Tényleg megéri a hőszivattyús? Milyen van nektek és mennyire vagytolk elégedettek vele?
Egyesült Királyságban élek, itt szinte nélkülözhetetlen a szárító gép, egyrészt ki nagyon ritkán lehet tetegetni sok eső miatt, bent pedig a nedves levegő sokszor így is gondot okoz, penészt, még pára elszívót is használnom kell. Szóval tudom hogy a ki teregetés a legjobb, de sajnos kivitelezhetetlen sokszor. Főleg most hogy kisbabám lesz, és sokat kell majd mosnom. Mosható pelenkát is fogok használni, mert az eladóbható nagyon drága.
Ami miatt nem vagyok biztos hogy a hőszivattyús lenne a legjonbb, az az hogy nem akarom hosszú órákig szárítani a ruhákat, illetve olvastam, hogy ha meghibásodik drágább a javítás, illetve több a hiba lehetősége is, a több alkatrész miatt. De nem tudom mennyi energiát lehetne vele spórolni. Kb napi 1 töltéssel menne. Ha csak havi kb 4 fontot, vagyis kb 1800-2000 forintot, lehet nem érné meg nekem a plusz idő miatt.
Esetleg valaki tudna adni tapasztalati tanácsot? Még sosem volt szárító gépem. Esetleg bevált,nem túl drága márkákat is ajánlhattok.
Tényleg csak azért írom, mert a tudomány rovatban tettél fel egy bárgyú idióta kérdést.
A szárítógép egy baromság sznoboknak. Arra találták ki, hogy megspórolj vele kb 5 perc munkát. Nem tudom, a te ottani műkörmös órabéred alapján ez tényleg megéri-e, de gyanítom, NEM.
Még akkor sem, ha töndibündei édesegycsillag babád pelenkáiról lesz szó. De ez FIZIKA, tudod, amit te nem tanultál.
Mellesleg a hőszivattyúnak valóban vannak előnyei, megtakaritasz 30-40 százalék energiát, de kérlek ne a marketinges dumákból indulj ki. Tudod, azt épp a hozzád hasonló idiótáknak találták ki.
A 4. Válaszolónak üzenném,hogy elektronikus eszközök azon belül háztartási gépek kategóriában van a kérdés.
És sajnos így hogy nem tudok kiteregetni az esetek 85% ban mert esős az éghajlat, ezért sokszor bent kell teregetnem ami még több energia mert a fűtésnek kell mennie nyitott ablaknál, plusz pára elszivónak hogy ne pesznészesedjen be a fal. És mint valaki írta angliában sokszor a házak szigetelésével is gond van. Nálunk is. Bérelt lakás. Egyébként a bérleti szerződésben is benne van hogy bent nem teregetnék vizes ruhákat. Gyermek mellet nem hagyhatom hogy netán bepenészesedjen a fal. Felnőtnek sem egészséges.
Szóval mosható pelenka nélkül is kell a szárítógép, az csak egy plusz amiért szükseg van rá. Egyébként hihetetlen hogy egy ilyen ártatlan kérdésre is támadnak egyesek és magyarázkodni kell hogy megértse.
De az miért baj, ha 2-3 órán át szárít?
Csodára ne számíts a géptől, akármilyet is veszel. A ruhák összemennek benne, szinte egy fast fashon ruhagyártó cég (Zara, H&M...) ruhái sem tehetők be a gépbe, fakulnak benne a ruhák, és amitől mindenki el van ájulva, hogy mennyi szöszt összeszed, az nem szösz, az a ruha anyaga, ami az egymáshoz dörzsölödés közben jön ki az anyagból, egyszóval: koptatja is őket. Cserébe tényleg szárazra szárít mindent, havi költsége nem számottevő.
Én a helyedben vennék egy legolcsóbb hőszivattyúst, amiben a törölközőket, ágyneműket szárítanám, a többi ruhát pedig teregetném, és vennék mellé egy párátlanító gépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!