Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Folyamatos 70-80 C fok 12-16...

Folyamatos 70-80 C fok 12-16 órán át. Hogyan?

Figyelt kérdés
Egy vegyi anyagból készült tárgynak, a teljes keménység eléréséhez, folyamatos 70-80 fokot kellene biztosítanom több órán keresztül. Sajnos a gáz sütő ennél sokkal melegebb minimális bekacsolással is. A mikro pedig nem jó erre. Hogyan tudnék kb 75 C fokot csinálni egy sütő vagy kicsi hűtő méretű helyen? Van egy régi kis hűtőm, ami már nem működik és arra gondoltam, hogy teszek bele valamit, ami melegítene max 80 fokra órákon át. Hogyan és mivel tudnám ezt megcsinálni?

2021. márc. 21. 05:50
 1/8 anonim ***** válasza:
77%

Keress valakit, akinek van elektromos sütője, ilyesmi, ami már 50C-tól tud.

[link]

2021. márc. 21. 06:09
 2/8 anonim ***** válasza:
84%

Pár ezer forintét összelehet hozni

Hozzávalók:

-megfelelő mérető karton doboz

-nagyobb mint 20mm vastag hungarocell lemez

-vezetékes hőmérő vagy termosztát

A hungarocellel bevonod a doboz oldalát, A vasalót beteszed a doboz egyik végébe a termosztátot vagy a hőmérőt a másik végébe. A vezetékeknek persze meg kel csinálni a kijáratot

Ha termosztátot használsz akkor azzal kapcsolod a vasalót.

Ha hőmérőt akkor ki kell mérni, hogy hogyan állítsd be a vasalót mint hogy annak is van termosztátja...

Én azért a termosztátos megoldást javaslom.

2021. márc. 21. 07:49
 3/8 anonim ***** válasza:
84%

Persze a doboz azért legyen elég nagy mert a vasaló közelében igen csak ingadozni fog a hőmérséklet.

Illetve a vasalót is érdemes viszonylag alacsony hőmérsékletre beállítani. lassabb de egyenletesebb lesz úgy a hőmérséklet tartása.

2021. márc. 21. 07:52
 4/8 anonim ***** válasza:
37%

- gázsütő ajtaját valamennyire nyitva hagyod

- ha megoldható a tárgy vízhatlan elszigetelése, akkor meg bojler forró vizével melegítheted, vagy ugyanez merülőforralóval

- a kis hűtőd belsejét hagyományos 100W-os izzóval fűtöd

2021. márc. 21. 08:08
 5/8 anonim ***** válasza:

Egy nagyobbacska szigetelt doboz és egy hősugárzó is megoldást jelenthet

Persze a hőmérsékletet ennél is be kell lőni

2021. márc. 21. 08:47
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem a villanysütőn van 80 fokos beállítás.
2021. márc. 21. 09:33
 7/8 anonim ***** válasza:
Használt villanysütőket ilyen 15 ezer forinttól láttam a neten, így én nem kínlódnék barkácsolással.
2021. márc. 21. 09:59
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi a választ mindenkinek!

A vasalós megoldást ki fogom próbálni, elég egyszerűnek és költséghatékonynak tűnik.

Ha nem válik be,találtam olcsón villanysütőt, ami 60 foktól állítható.

2021. márc. 23. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!