Van egy Candy mosógépem 8hónapja vettem és a mai nap E22-hibakod jön elő. Mi lehet a gond?
Hogy nem inkább egy használt Mielet vettél...
Amúgy mi a pontos típusa?
RTFM... (Read The F.ckin' Manual)
Minden hibakód benne van a használati utasításban. Próbaképpen letöltöttem egy véletlenszerűen kiválasztott Candy mosógép leírását.
Az E21, 22, 23, 24 hibakódok arra szoktak utalni a legtöbb mosógépnél, - és szerintem ennél is ez a probléma áll fenn - hogy a mosógép szűrője tele van "hulladékkal". Nem tudom, neked milyen mosógéped van, elöltöltős vagy felültöltős, de a felültöltősnél elől van, konkrétan a gép alján. Azt vagy kézzel, vagy csavarhúzóval le kell tekerni, de ne feszítsd túl, nehogy letörjön. Vannak olyan típusok felültöltősnél, ahol a dobon belül van szűrő. Ha ott van, akkor ki kell nyitni a dobot, és a legalsó dobbordánál a műanyag sínt le kell pattintani. Mindenképp áramtalanítsd előtte, de ha van használati utasítás a géphez, nézd meg azt inkább, mert így látatlanba nehéz biztosat írni. Vagy ha nincs meg, neten keress rá.
Egyébként az is lehet, hogy vezérlőpanel hiba, ha a szűrő takarítása után is kiírja ezt, akkor valószínű, hogy az a baj. Azt ki kell cserélni, vagy a mosógép hátlapját leszereled, és a melegítő fölött lesz egy termosztát. Multiméterrel meg kell nézni, hogy nincs e zárlat az áramkörön (előtte a mosógépet húzd ki), és ha nincs, akkor minden oké. De ha utána is kiírja ezt a hibát, ki kell cserélni a vezérlőpanelt mindenképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!