Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Aki indukciós tűzhelyt vásárol...

Aki indukciós tűzhelyt vásárolt meg van vele elégedve?

Figyelt kérdés

2021. febr. 16. 19:41
A kérdező szavazást indított:
Igen , minden tekintetben tökéletes.
Nem,sok lett a villanyszámlám.
A gáztűzhelyet jobban szerettem.
Nem tökéletes , de újból ezt választanám.
Egyéb.
13 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
57%
Annyit megjegyeznék, hogy nem én vásároltam, és amikor ideköltöztünk, 1-2 edényemtől meg kellett válnom, mert nem voltak kompatibilisek indukciós tűzhellyel, ezt figyelni kell. Ezt leszámítva nem csalódtam, ha tehetném, választanám ezt újra, szinte naponta főzök. Hadd emeljem ki a nagy előnyét, hogy a kis konyhámban nagyon hasznos, mert nagyon hamar kihűl, és tudok rá pár dolgot pakolni.
2021. febr. 16. 19:47
 2/8 anonim ***** válasza:
40%

Csak azt nem szeretem benne, hogy 3 fázis kell hozzá, ha akarok mellette mást is csinálni. 1F 32 A nem elég, mert már a főzőlapok is megesznek 6,6 KW-ot, szóval egy mikró is lecsapná mellette az órát.

Ahol nincs kiépítve a 3F, ott mindig figyelgetni kell a bekapcsolt lapok számára (és a sütőre), különben csatt.

2021. febr. 16. 19:55
 3/8 anonim ***** válasza:
83%

Dehogy kell 3 fázis.

Nekünk az indukciós főzőlap talán 3 kilowattos, és a hozzátartozó sütő 2,5 kw. Természetes külön áramkörre kötve. De ahhoz, hogy 3 kilowattot felvegyen, mind a 4 részt 9esre kell húznod. Ez teljesen életszerűtlen, soha nem fordul elő. És sima két fázisunk van.

Amúgy nagyon megvagyunk elégedve, egyik bérlakásban Boscht használtunk, otthonra most Siemenst szereltünk be, sütővel együtt, ahogy fennebb írtam, és nagyon jók. Megfelelő edénnyel kell használni persze.

2021. febr. 16. 21:59
 4/8 anonim ***** válasza:
10%
Mind a 4 lap összesen 3 KW? Neve? Link?
2021. febr. 16. 22:01
 5/8 anonim ***** válasza:

Várom a 4 lapos, 3 KW-os főzőlap nevét, típusát, linkjét.

Ugyanis 6,6-7,8 KW között látok csak ilyet indukciósban, az pedig hány amper is? 29/34 A? Mennyi az 1 F max? 32 A? (nem 2F)

Akkor 34 - 29 az mennyi? 3 A. 3 A az hány watt? Kemény 700, ami egy gyenge mikró. De igazad van, nem kell maxon mennie, lássuk azt a helyzetet.

A sütő mennyi? Még 9 A? Tehát ha 3 lap megy és a sütő (nálunk sokszor), akkor már a maximumon van a terhelés és egy 4-5 ampert fogyasztó kávéfőző is leveri a hálózatot, nem beszélve az esetleg égő lámpákról, bekapcsolt számítógépekről. De lehet a sütő helyett mosogatógép, mosógép, szárítógép is.

Szóval hol van az a szuper fogyasztású 3 KW-os négyes főzőlap? Mert akkor rögtön veszek kettőt és az asszonynak 8 lapos főzőlapja lesz! Ő lesz a környék asszonyainak királynője!

Itt van nálam egy sima egyfazékos indukciós lap, azt írja 1,8 KW. Hűha, akkor 4 db abból már 7,2 KW! Az kb 31 A. Hopsz.

Epedve várom a választ, mert ez eddig kevés, ellenben sima HAZUGSÁG.

Kell a 3 F, ha nem akarsz mindig arra figyelni, mi megy még a lapok mellett. Ahol meg a 4 lapot ki sem használnak, oda felesleges 4 lap, ott kapható már kétlapos változat is, ami tényleg 3,X KW.

2021. febr. 17. 08:40
 6/8 anonim ***** válasza:
Hiába vártam a csodafőzőlapra. :'(
2021. febr. 18. 07:58
 7/8 Hozé don Padrafos ***** válasza:
Most gondolkodtam egy ilyen vásárlásán, de ezek alapján a hagyományos villanyrezsó is kevesebbet fogyaszt! Pedig annak azért rossz a hatásfoka, mert az edény nem fekszik fel tökéletesen a lapra, levegő van köztük, és rossz a hőátadás. Meg fél óra, amíg befűt, és azután nem tudom finoman szabályozni a hőt a nagy vaspogácsán. A fene gondolta, hogy ezek ilyenek. Tesla forog a sírjában, ő vezeték nélkül akarta a háztartásokat árammal ellátni! A rezonancia jelensége miatt csak a fűtésre kiszemelt ohmos összetevőn keletkezik energiaveszteség hő formájában, amit szinte teljesen felhasználunk, mert ez a fazék alja. Tudnám, minek kell két tenyérnyi területre 6 kilowatt, egy leves felfőzésére, mikor ennyivel a nappalimat 30 fokra melegíti 10 perc alatt a konvektorom. Mérte már valaki az indukciós tűzhelyét? Nem csak a bekapcsolási tranziens 30 Amper? Amíg megkeresi a frekit a lábashoz a PLL áramkör kb fél másodpercig. Lomha kisautomatával ez ellen lehet védekezni. Az ívhegesztő is vígan elmegy a 32 amperos biztiről egy fázisról, és ott fröcsög a folyékony vas! Legközelebb azzal főzök.
2021. febr. 20. 14:11
 8/8 anonim ***** válasza:
A márkásabb cuccok talán jók, de két nevenincs indukciós főzőlapot is kaptam, amiből egyik se bírta két évnél tovább, pedig csak kétnaponként a kutyának főztem rajtuk.
2021. febr. 20. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!