Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mennyi lesz így a bojlerem...

Mennyi lesz így a bojlerem fogyasztása?

Figyelt kérdés
Valamiért nem kapcsolják be mostanában gyakran a vezérelt áramot, így bekötöttem a bojlerem a konnektorba is oly módon, hogy a bojler órából jövő fázisra tettem a konnektor fázist. Zárlat nincs, mert egy fázis van az egész házban. Így mindkét órán keresztül működik a bojler. Mekkora kWh fogyasztást fog felszámolni az egyik és a másik villanyóra?
2021. febr. 16. 17:17
 1/6 Szirty ***** válasza:

Ezt úgy érted hogy a nullát onnan kapja ahonnan eddig, csak a fázist kötötted át?

Annyi lesz szerintem a fogyasztás mint ha rendesen bekötnéd az állandó áramra (mivel lényegében ezt tetted).

2021. febr. 16. 18:03
 2/6 anonim ***** válasza:

Hát ha 1200W-os fűtőbetét van benne, akkor kb 50 forintot használ el óránként amikor fűt.

Azt jó kérdés, hogy ha be van kapcsolva a vezérelt akkor mennyit megy a nem vezérelt óra... teszteld 1 hónapig és meglátod.

Esetleg azt lehetne csinálni, hogy berakni egy mágneskapcsolót ami a cezérelt fesz megjelenésekor szakítja a nem vezéreltról jövő vezetéket

2021. febr. 16. 18:37
 3/6 Szirty ***** válasza:

"Esetleg azt lehetne csinálni, hogy berakni egy mágneskapcsolót..."

Az illegális! :)

2021. febr. 16. 19:29
 4/6 A kérdező kommentje:
Miért illegális a mágneskapcsolós megoldás?
2021. febr. 16. 19:36
 5/6 Szirty ***** válasza:

Mert a vezérelt áram lényege az, hogy a szolgáltató számára kiszámítható módon kapcsolja be amikor kicsi a vill.energia fogyasztás.

Ez arra jó neki, hogy kiegyenlítettebb (állandóbb) legyen az energiafelhasználás.

A villamosenergiának ugyanis van egy nagyon faramuci tulajdonsága: Csak annyit lehet belőle termelni ami akkor azonnal el is fogy. Egy wattal sem többet vagy kevesebbet.

A mágneskapcsolós megoldás aláássa ezt a törekvését.

Ezért szokták ezt tiltani és előírni hogy a vezérelt áramon milyen fogyasztó lehet és hogy azt fixen kell bekötni (nem lehet dugvillával, átkapcsolóval ellátni).

2021. febr. 16. 19:45
 6/6 anonim ***** válasza:
Honnan veszed, hogy nem kapcsolják be annyi időre a vezérelt áramot? Ha hamar elfogy a melegvized az lehet a bojler elvizkövesedése is, vagy, hogy a kapcsolóóra bedöglött. Nekem pl teljesen meg is halt, így ki kellett hívni az EOn-osokat 2x is, de a végén átkötötték, mert nem volt cserekészülékük.
2021. febr. 16. 20:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!