Ezt hogy kell értelmezni pontosan? - A motor blokkolt teljesítménye: 1200W - Teljesítményfelvétel: 350 W
Egy húsdaráló adatlapján olvastam a specifikációk alatt és nem egészen értem, hogy most akkor mennyi is a valós teljestménye a motorjának. A legtöbb daráló esetében nem is ír ilyet, csak szimplán egy teljestmény wattszámot.
Másik, hátha tudtok abban is segíteni, hogy ha olyan darálót szeretnék, ami normálisan ledarálja a kötöttebb húsokat is, (pl. marha, vadhúsok) mekkora teljestményűt érdemes legalább választanom. 8-900 W már elegendő lehet, vagy inkább 1200+? Több helyen olvastam azt is, hogy érdemes olyat venni erre a célra, aminek álltható a forgási iránya.
Ezt néztem ki, ahol az ominózus kétféle watt érték is szerepel:
Vélemények, esetleg ajánlott gpek max. 20 ezer Ft-ig?
Ez nekem ilyen marketing dumának tűnik hogy nagyobb számot is oda lehessen írni a teljesítményhez (mint hangrendszereknél a P.M.P.O.).
Nem tudom mire gondolt a művész, de azt tudom elképzelni hogy ha teljesen befullad a daráló és a motor már egyáltalán nem képes hajtani a darálót és megáll, akkor 1200W-ot vesz fel a hálózatból. Ez az adat igaz lehet de teljesen haszontalan információ.
Az irányváltás hasznos dolog épp ilyen esetekre. ha bezabál és nincs irányváltás akkor szedheted szét.
De egy kis oda-vissza járatás segíthet.
javaslom a "watt szám" "watt érték" kifejezések helyett használd a "teljesítmény" szót.
Köszönöm az eddigi válaszokat, én is valami ilyesmire tippeltem.
3-as: megfogadom. :)
Esetleg tud valaki ajánlani valami erős, megbízható gépet?
Vannak adatlapok más típusú motorra (hűtőkompresszor), ahol meg van adva az üzemi áramfelvétel és a lefogott (locked) forgórészes áramfelvétel, ca. 5-6*-os a viszony.
Azt hozzáértők olvassák (és meg hozzá adva a védelem megszólalási ideje), értelmezik.
Háztartási gépnél semmi gyakorlati értelme, azon kívül,hogy a több jobb (mint szám).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!