Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mi baja lehet a mosógépnek?

Mi baja lehet a mosógépnek?

Figyelt kérdés

Olyat is szoktam csinálni, hogy amikor kiszivattyúzza a mosóvizet a bojlerből én engedek meleg vizet, hogy az első öblítést még meleg vízzel végezze.

A mosási idő alatt normálisan működik, de ha öblíteni kezd akkor alulról kifolyik kb.: 2 dl víz.

A mosógépnek van túlfolyója?

2021. jan. 10. 08:39
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
60%
Mosógépre általában hidegvízet kötünk mert magának fűti fel. Ha ettől nincs eltérő dolog a beüzemelési leírásában akkor célszerű lenne rendeltetésszerű használat mellett megnézni hogy a jelenség továbbra is fennáll vagy sem.
2021. jan. 10. 09:02
 2/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Te olyan kedvesen válaszolsz mindig!

Mások pedig, az internet mögé "bújva" osszák az észt.

Én a hagyományos mosásból indulok ki, mert amikor tárcsás mosógéppel mostam az első öblítést mindig langyos vízzel kell végezni. Mert különben a még mosószert tartalmazó ruhán még akadhat enyhe szennyeződés, amelyet a hideg víz fixál.

2021. jan. 10. 09:13
 3/33 A kérdező kommentje:
Még azt szerettem volna ide írni, hogy intelligencia kérdése, hogy valaki hogyan válaszol!
2021. jan. 10. 09:17
 4/33 anonim ***** válasza:
77%

1. Semmi köze a hideg v. meleg víznek a szivárgáshoz inkább a szivattyú csonkjánál lévő bilincs laza.

2. Honnan tudod ki válaszolt itt mindenki anonim kivéve aki valamit megad.

2021. jan. 10. 10:25
 5/33 A kérdező kommentje:

Nem tudom.

Azért gondolom, mert, általában intelligensen válaszol, csak azért írtam, mert találkoztam már itt nagyon buta emberekkel, csakhogy, finoman fejezem ki magam. Sőt, direkt kötekedőkkel, vagy kiforgatják a kérdést, amit felteszek.

2021. jan. 10. 10:35
 6/33 anonim ***** válasza:
66%

Úgy tudom (és mintha párszor ki is figyeltem volna), hogy ha bekapcsolod a gyűrődésmentesítést, akkor a mosóvizet lehűti, hideget ad hozzá, mielőtt kiszivattyúzná. 40 és 60 fokon is - mert 95-ön eleve ezt teszi.

Ez talán megnyugtathat téged, és akkor nem kell figyelgetni és manuálisan töltögetni.

A folyás viszont valószínűleg szerelőt kíván. :(

2021. jan. 10. 10:39
 7/33 A kérdező kommentje:

Az a helyzet, hogy a "gyűrődésmentes" mosási funkciót nem használom.

60°C-on mosok. Előmosással, úgy, hogy éjjelre "beáztatom", reggel pedig elindítom. Így tisztább lesz a ruha.

Egyébként, minden mosáskor hideg vizet szivattyúz, mielőtt kinyomja a vizet, ezzel is védi a szivattyú élettartamát. Lehet, hogy a legalacsonyabb fokon ezt nem teszi.

Majd kimosom a párnákat a székről és meg fogom figyelni, hogyha én nem engedek rá meleg vizet, hogy hogyan fog viselkedni.

Ha ez a jelenség fennáll, akkor szerelőt hívok.

Köszönöm szépen válaszaidat!

Vagy válaszokat, mindenkinek!

2021. jan. 10. 11:06
 8/33 anonim ***** válasza:
70%

Sajnos szinte biztos, hogy fog folyni. :(

Nem vagyok szerelő, csak érdeklődő és láttam már mosógépet alkotóelemeire szétszerelve, majd összerakva.

Normál esetben a mágnesszeleptől a mosószertartó fiókig megy a víz majd az üstbe. Ha te öntesz bele, akkor direktben a mosószertartó fiókba öntöd. Hacsak nem öntöd véletlenül mellé, nem folyik mellé a mosószertartó fiók környékén, akkor sajnos szerelő. :(

Mondjuk egy vékony vízcsík mehet az elején, amit esetleg nem veszel észre, csak a végén a földön a "tócsát".

Az enyém LG és nem enged a 60 fokoshoz hideget szerintem. Még bele is nyúltam a kádba a szivattyúzás vége felé, jó forró víz volt és a kád maga is átforrósodott (ez megégetni már nem tud, tehát nem veszélyeztettem magamat).

Nyugodtan kapcsold rá a gyűrődésmentest / vasaláskímélőt, ahogy az adott márka hívja. Szerintem a beáztatásra sincs szükség, a gép tudja, mit csinál. Ráadásul ha beáztatod, csak az alsó ruhák állnak vízben, a felsők szárazon. A kikapcsolt mosógép nem forgatja a dobot.

Rokon csinálja, hogy csak és kizárólag a 28 perces programon hajlandó mosni (alap Beko valamelyik rövid programja ez), 30 fokon, de az ágyneműt beáztatja hipós vízben a mosógépbe. Kérdeztem tőle, miért nem választ akkor egy 60 fokos, hosszabb programot, pl 60 fokos pamut? Hát neki a 30 fok elég és ő ki nem várja... Ehelyett az ágynemű alja a hipós vízben áll, a teteje szárazon és az emberkének is több a dolga vele (figyelni, kikapcsolni, bekapcsolni, szivattyúztatni...)

2021. jan. 10. 12:11
 9/33 Szabó Éva Györgyi ***** válasza:
69%
Még nem fogtam hozzá a mosáshoz, mert előbb a párnákat le kell varrjam, mivel mosás után, gombócokat szedek ki a gépből a centrifugálás végén.
2021. jan. 10. 12:40
 10/33 A kérdező kommentje:

Szerintem nem jól csinálja, de ez az ő dolga.

Az egész éjszakás áztatást én úgy oldom meg, hogy elvégeztetem a géppel az előmosást, utána a főmosásba is belekezd és amikor, 30 percig mosott, akkor leállítom.

Lehet, hogy minden gép más-más beállításokkal rendelkezik.

2021. jan. 10. 12:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!