Milyen akkumlátoros porszívót vegyek?
Esetleg tudom javasolni a Philips PowerPro család valamely tagját, azok elérhetőbb áron vannak, mint a Dyson, én maximálisan elégedett vagyok a sajátommal, nekem Duo modell van.
A tisztítás egyszerű, a tartályt kell kiüríteni, átmosni, amennyiben szeretnéd, illetve ott található a szűrője is, azt sem árt néha átmosni.
Nekem volt ilyen delejes porszívóm, a testvérem vette 80 ezerért, aztán nekem adta, mert vett egy sokkal drágábbat. (valami Philips porszívó volt)
Eleinte tetszett. Forog benne a fej meg nem kell dugdozni a dugót, én meg úgy takarítottam, mint Freddie Mercury a videójában.
Aztán rá kellett jönnöm, ugyanúgy töltögetem minden 3. porszívózásnál. Közben feltűnt, hogy a sarkokban nem takarít. Ráadásul egyébként is szaaarul takarít. Egyszerűen nem szív, hanem egy forgó kefe próbál mindent maga alá gyűrni. A sarkok környékén ez pedig nem működik.
Ha érdekel, 40 ezerért adtam túl rajta, pés örültem amikor elment ennyiért. Kijött a vevő és mindenféle bemutatót tartottam, milyen gyönyörűen pörög a por az átlátszó műanyag tartályban. Közben tudtam, a porszívó lóófaaaszt sem szívott. Ez nem azért van kedves, mert ez a fajta porszívó nem elég drága, hanem azért, mert akkumulátorba nem lehet 1500 wattos teljesítményt betenni. Ha pedig nincs 1500 watt szívásra felhasználható teljesítményed, akkor valami mást kell kitalálni. Például egy forgó kefét - ami mondom, annyit ér mintha egy lófsszal húznád végig a padlót - és az így begyűjtött port már fel lehet szívni a 40 wattnyi szívóerővel.
Azóta egy közönséges porszívóval takarítok, ami rettentő jól szív. Kitaláltam, hogyan éri körbe a meglevő vezetékje a lakást és tényleg csak röhögök azokon, akik bedőlnek ennek a marhaságnak.
Egyébként sok sikert az ötletedhez. Biztos vagyok benne, hogy megveszed. Amikor majd rájössz, hogy egy kalap szrt vettél, kérlek ne ismerd be magadnak.
Természetesen, elfogadom azok álláspontját, akik jobb szeretik a közönséges porszívókat a nagyobb teljesítmény miatt, azonban nekem például nem volt rá szükségem.
Jómagam a padlót és az ülőhelyeket szoktam tisztítani vele, illetve néhány nem túl vastag szövésű szőnyeget, arra tökéletesen megfelel, illetve az üzemidő is elegendő egy átlagos lakás kitisztítására.
Egyáltalán nem tapasztaltam még olyat, hogy valamilyen szennyeződést, melyet egy hétköznapi porszívó felszedne, nem szedett fel, illetve a sarkokkal sincs problémám.
Azt gondolom, ha az a cél, hogy egy tinédzser megtanulja a saját környezetének tisztántartását, arra untig elegendő.
Köszi mindenkinek. Utána nézek a Dysonnak. Ez családi ház nagyobb kissebb szobákkal nincs sok sarok hanem rendkívüli koszsávok vannk.
Felderítem a legkoszosabb csíkot, veszem a kölyköt: harcold le a fénykarddal a koszcsíkot kb 4 perc! Mint a gyerek figyelem irányítási ideje.
Olyan mint egy küldetés a GTA-ban 10 pont!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!