A vagy A+ vagy A++ vagy A+++ fogyaszt a legkevesebbet?
Minél több a + annál energiatakarékosabb.
De A-kategóriánál NE ez legyen a mérvadó, egy átlagos háztartás nem nagyon fogja észrevenni a számlákon az A+ és A++++++ közötti különbséget
A dobmozgásokkal próbálnak játszani szerintem. Például az enyém "alap" dobmozgása sokkal intenzívebbnek néz ki, mint a korábbi, azonos márkáé. Például több dolgot találok egymásba csavarodva, de sokkal jobban gyűri is a ruhákat sajnos. Hosszútávon se tudom, milyen a ruháknak, hogy irtó kevés vízzel, de agresszíven vannak dobálva. :/
A megbízhatóbb márkák szerintem már mind A+++-osok és ebből is még lejön - 10-20 %.
Nem csak a dobmozgásokkal próbálnak játszani, hanem még egy sor innováció van ezen kívül, csak egy sok közül a súlymérés és az ehhez igazított vízmennyiség és a mosási ciklusidő.
Aztán mi neked a megbízhatóbb márka? Az EAGnek, vagy a BOSCH-nak, LG-nek, Samsungnak, Electroluxnak, Whirpoolnak is az alapkategóriás gépei azok nem A+++ kategóriásak, ez is az üzletpolitika része, ha a 100 ezer alatti gép is ugyanozakat a tulajdonságokat sorakoztatná fel mint a 200ezres, akkor nem akarná a vásárló megvenni a drágábbat.
Másrészt a kombinált mosó száritógépek elektromos fűtőszállal melegítik a levegőt, ugye amelynek a hatásfok nagyjából 1, és hidegvízzel kondenzáltatják a párát, akármennyire sem sok vizet használnak, így már nem férnek bele az A+++ kategóriába. Csak a különálló hőszivattyús szárítók kapják meg az A+++-t a hatályos direktívák miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!