Mosógép dobja semennyire se kotyoghat?
Én vagyok, akinek vibrál a mosógépe, csak tanácstalan vagyok, hogy a garanciális szerviz kiröhög-e, ha felhívom őket ezzel. Bár engem a probléma zavar.
Szóval kicsit megrángattam a dobot és pár milliméternyi kotyogás van benne. Nem arra gondolok, amikor az üsttel együtt rugózik. Hanem kvázi fel tudom emelni a felső pereménél fogva olyan kb. 3 millimétert, ott megakad, kicsit koppan majd vissza tudom engedni ugyanennyit, megakad, picit koppan.
Legutolsó mosásnál a vibráláson kívül semmi gond nem volt, tompán kopogott, de ilyet más gépnél is hallani, de amúgy halk volt, semmi extra hanghatás, éles fémes kopogás nem volt. A remegés pedig az első pillanattól fennáll, akkor még kivártam, milyen arányban fordul elő, csak néha-néha vagy szinte mindig. Sajnos szinte mindig.
Kíváncsiságból rákerestem a Whirlpool Zen-re.
Pont ugyanannyira rázkódik az én LG-m, mint a videó végefelé ez a zen. És ez szerintem nem természetes. Engem zavar.
A kopogásra: nincs semmiféle rendellenes vagy erős
A dob olyan, mint amikor valami rosszul van rögzítve és holtjátéka van. Legalábbis az a benyomásom, ahogy megmozgatom.
Természetesen kivettem a dobrögzítő csavarokat. :)
Különben ennél jobban vibrálna.
A korábbi azonos márkájú mosógép sok-sok évet kibírt, a márkáról ma is szinte kizárólag jót hallani, annyi, hogy ezt is a fogyasztói társadalomra tervezték.
Nem gondoltam volna, hogy így járok.
Igazából a 6 éves mosógépek statisztikáit kellene megnézni. Ott már lehet, hogy az AEG, LG, Electrolux stb ismertebbek javára billenne a mérleg.
Plusz az LG pl szupercsendes (inkább az a baj, hogy az ember nem hallja, ha lejár), el lehet képzelni franciakonyhába is, ha történetesen ott fér el.
Plusz ha (ismét: több év után) megnézzük, hogy melyik hogy bánt a ruhákkal,akkor lehet, hogy megint a nagyok győznek.
14 éves LG-t cseréltem és van 14 éves ruhám is. Igaz, azok már "otthoniak".
Amúgy konkrétan a dob kotyogásáról valaki valamit? :)
Utánanéztem a neten, amit nem kellene, mert ez ugyanolyan, mint az emberi szervezet esetén is... Na mindegy, sajnos a kütyük érdekelnek valamennyire kiskorom óta.
És a net alapján bármilyen kotyogás bajt jelent, viszont egyéb tüneteket is említenek mellé.
Nálam kotyog és vibrál. Kb ennyi. Nincs más tünet. Full halk a motor, ha megforgatom a dobot kézzel, némán, simán, könnyen jár.
Az a típus vagyok, aki idegeskedni fog a szerelő kiérkezéséig, plusz érdekel is, ezért kérdezősködöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!