Mosógép miért vágja le a biztosítèkot?
Új LG mosógép.
Ha bedugom az aljzatba akkor levágja a biztosítèkot. Ha visszakapcsolom a biztosítèkot utána jó.
De pl ha kihuzom visszadugom..akkor hallom ahogy a biztosíték kattan.
Nem.mindig veri le..de "megmozgatja".
Mi lehet a baja? Biztosíték? Vagy az aljazt?
Gondolom mivel működés közben nincs baja.. így a hálózatban lehet a hiba.
Csak nem tudom kit hívjak.. villanyszerelőt vagy mosógép szerelőt?
"Alanyi jogon jár 3x16A"
Alanyi jogon nem jár.
Max. 32A jár ingyen, ha a hálózat infrastrukturája megengedi. Egyébként zsebből kell fizetni mindent.
Tehát kérheti az ingyenes teljesítménynövekedést, de ha ehhez pl. át kell húzni a méretlen vezetéket, annak a költsége a fogyasztót terheli.
Sőt, ha a fogyasztó kérte, akkor már a mérőhelyet is szabványosítani kell.
Pl. ha bent van a lakásban, ki kell tenni a ház falára kívülre, ami akár tetőtartó cserével is járhat, stb. Nem kis költségekkel.
Mindenesetre az áramszolgáltatónál ajánlatot kell kérni a teljesítménynövekedésre (megjegyzem ez amúgy is része a folyamatnak, addig nem csinálják meg amíg alá nem írod és ki nem fizeted a rád eső részt, ha van).
Nekem 100 ezerbe fájt a 16-ról 25-re.
A mérőhelyet is átalakították, a villanyóra előtt is kellett cserélni vezetéket, rengeteg papírozás. Nem volt egyszerű.
Ez egy 10A-es kismegszak.
Kapcsolj ki minden elektromos cuccot a lakásban, a 2kw-os fűtőszála már sok.
Csak a fürdőszobában égjen a villany és a hűtő legyen bekapcsolva. Semmi más, se tv, se számítógép semmi se mikró se sütő semmi.
Nem. Akkor az rossz.
Ez a kérdésben levő gép csak 1700W-os (1500 lehet a fűtőszála) nekem még simán elmegy a mikrosütő is, de ha véletlenül elfelejtem és bekapcsolom a konyhai kispingvint, na az már sok és lecsapja. A kérdezőnél járulékos fogyasztókat kellene kilőni és beleférne a mosógép a 10A-be, de tényleg, minimum 16A-re kellene ott bővíteni, de célszerűbb lenne 32-re, ha lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!