Kicsike (18nm) utcafronti földszinti lakást szeretnék klímával fűteni. Hova forduljak? Minél olcsóbban szeretném 😬 és minél gyorsabban. Budapesten található. Mennyibe dög ez nekem kerülni?
gugliba írd be
budapest klímaszerelés
Aztán válassz ki egy véget.
Kell venni egy berendezést és azt be kell szereltetni velük.
100-130 környékétől felfelé számolj.
"100-130 környékétől felfelé számolj."
Jó az 200-nak is.
eléggé el vagy tévedve :D
"a gázcirkó nem jó ötlet."
ha van kémény akkor jó ötlet, van melegvized is
"millióim sincsenek rá meg éveim"
na ezt adom!
"A parapetes konvektor anakronizmus"
Még a 40 éves konvektorok is kiváló berendezések, pláne egy új. Az a bajod vele, hogy nagymamáknál láttad csipkés terítővel letakarva :D
Az él albimban 1986.is gyártűsú koncektorok voltak, ősszel bekapcsoltam, zavasszal ki és a port kellett letörölni néha róluk. Szabályozza magát, hatékonyságuk jó, csendesek, stb.
Te vagy elmaradva a koncektorok ismeretet terén nem a konvektorok elmaradott berendezések.
Ha gyorsan kell a fűtés akkor akár egy használtat is vehetsz
"A cserépkályha is emiatt hullik ki"
mondom én hogy hülye vagy :DDDD
lehet bele gázégőt vagy elektromos fűtővetétet is rakni és még szépek is. hatékonyságuk kiváló!
A teesetedben egyetlen dolog miatt hullik ki: elvesz 2 négyzetmétert az amúgy is kicsi helyiségből.
"Kandalló, gázkandalló, kemence... egyik sem életszerű. "
a te esetedben tényleg nem, helyigényük nagy
"Villany radiátor olcsó és gyors, tkp a hűtő-fűtő klíma is ennek az egyik verziója"
hát nagyon nem :D totál más módon működik egy klíma mint egy olajradiátor...
"csak menő. 😎"
Jah hát ha te az a tipikus ember vagy akinek mindegy mi az csak menő legyen és/vagy drága, akkor szereltess klímát.
A splitklímával is lehetnek engedélyeztetési gondok.
Ha az utcafrontra lehet csak felszerelni a kültéri egységet, akkor az bizony engedélyhez kötött.
Ha van valahol hátul hely neki akkor az szintén az ha valaki másnak a falára, ablaka mellé stb. lehet csak helyezni. Illetve ha messze van a beltéritől akkor a hosszú csövezés rontja a hatásosságát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!